Home EĞİTİM OSMEK’le Web Dünyasını Öğreniyorlar

OSMEK’le Web Dünyasını Öğreniyorlar

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2017 13:41
5 min read
OSMEK’le Web Dünyasını Öğreniyorlar için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazililerden Web Tasarıma Yoğun İlgi
  • OSMEK, Osmangazilileri Web Dünyasıyla Tanıştırdı

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesindeki bilgisayar işletmenliği ve web tasarımı kursları ile kursiyerler, hem bilişim teknolojilerinin tekniklerini öğreniyor hem de bu alanda sağlam bir altyapıya sahip oluyor.

Soğanlı Kültür Merkezi bünyesinde açılan bilgisayar işletmenliği ve web tasarım kurslarına ilgi ise her geçen gün katlanarak artıyor. Kurs eğitmeni Celil Türkyılmaz, bilgisayarın günümüz dünyasında hayatın bir parçası haline geldiğini ve bilgisayar kullanmayı bilmemenin artık neredeyse okuma-yazma bilmemek gibi görüldüğünü belirterek, “Birçok insan facebook kullandığında bilgisayar bildiğini sanıyor. Oysa bu kurslara geldiklerinde, ‘Hocam biz hiçbir şey bilmiyormuşuz, burada çok şey öğrendik’ diyor. Bu açıdan hem web tasarımı hem de bilgisayar işletmenliği kursuna sürekli ciddi bir talep alıyoruz. Bilenler de gelip daha ayrıntılı öğreniyor” dedi.

Kurslara Büyük Bir Talep Var

Geçtiğimiz yıl kursun web tasarımı ile başladığını bu yıl ise bilgisayar işletmenliğiyle devam ettiğini kaydeden Türkyılmaz, “Bu kurslarla başarılı olduğumuza inanıyorum. Şu an bilgisayar işletmenliği üzerine ikinci programımız devam ediyor. Bu kursumuza da çok büyük bir talep geldi. Bundan sonraki kursumuz da yine web tasarımı olacak. 20 kursiyerimiz var, önümüzdeki programa 100’ün üzerinde başvuru geldi. Kurs kapsamında, bilgisayar işletmenliğinde; windows işletim sistemini kullanmayı, milli işletim sistemimiz Pardus’u, ofis programları word, excell, power point’i ve interneti kullanmayı öğretiyoruz. İnternette istediği bir bilgiye ulaşmayı, bulduğu bir bilgiyi bilgisayarına indirmeyi, arkadaşlarıyla nasıl paylaşacağını gösteriyoruz” diye konuştu.

Web Dünyasını A’dan Z’ye Öğreniyorlar

Web tasarımı kursunda ise bir seviye üste çıkıldığını anlatan Türkyılmaz, “Web artık çok büyük bir dünya. Herkes burada olmak istiyor. Bugün bir ev hanımı bile internette bir blog açarak kendi yaptığı örgüyü ya da yöresel bir yemeği tanıtmak, satışını yapmak istiyor. Web tasarımı ülkemizde artık ciddi bir ihtiyaç ki şirketlerde de zorunlu olacağına yönelik duyumlar var. Piyasada da meslek olarak ciddi bir açık var. Uzun eğitimler gerektiren bu kursları, biz biraz daha sıkıştırılmış halde veriyoruz. Burada kursiyerlerimiz fotoğraf ve grafikle ilgili Photoshop eğitimleri de alıyor. Html dediğimiz web’in kaynak kodu eğitimlerini görüyor. İkinci kursumuz daha profesyonel olacak. Niyetimiz, kursa gelen arkadaşlarımızın kurs bitiminde bir web sitesi yapıp, her şeyiyle teslim edebilecek hale gelmesi. Şüphesiz web çok büyük bir dünya. Bizim yaptığımız ise ilk adımı atmak oluyor” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’de 23 Nisan Coşkusu

TBMM’nin açılışının 104. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İnegöl’de düze…