Home EĞİTİM LİSE ÖĞRENCİLERİNE İLKYARDIM SEMİNERİ

LİSE ÖĞRENCİLERİNE İLKYARDIM SEMİNERİ

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2017 13:37
3 min read
LİSE ÖĞRENCİLERİNE İLKYARDIM SEMİNERİ için yorumlar kapalı
0

HAYAT HASTANESİ ÖĞRENCİLERE İLKYARDIM BİLİNCİNİ AŞILADI

BURSA- Özel Hayat Hastanesi, sosyal sorumluluk kapsamında ele aldığı bilgilendirme seminerlerine Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi’yle devam etti.

Özel Hayat Hastanesi’ne bağlı Özkul İlkyardım Eğitimi Merkezi tarafından verilen eğitime lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Çelebi Mehmet Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde öğrencilere ilk yardım bilincini aşılamak hedeflendi. Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, “Trafikte, okulda, sokakta, evde kısacası hayatın her alanında kazalar başımıza gelebilir. Bu kazaların çoğu birkaç tedbirle önlenebilir olmasının yanı sıra temel ilk yardım bilgileriyle de üzücü olayların önüne geçilebilir” dedi.  Dr. Özkul, kendisinin de lise eğitimi sırasında bir ilk yardım eğitimine katıldığını ve buradan aldığı sertifika ile tıp bilimine ilgisinin başladığını dile getirdi.  

İLKYARDIMIN AMACINI ANLATTI

Özkul İlkyardım Eğitim Merkezi Eğitmeni Nurten Molla da öğrencilere, okullarda sıkça karşılaşılabilecek kazalar ve ilkyardım uygulamaları hakkında bilgi verdi. Kazalara karşı önleyici tedbirin de ilkyardım kadar önemli olduğunu vurgulayan Molla, “İlkyardımın öncelikli amacı, yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesini sağlamak, hasta veya yaralının durumunun kötüleşmesini engellemek, iyileştirmeyi kolaylaştırmak ve hasta veya yaralıyı en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirmektir” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE KATILIM BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

Soru cevap bölümüyle tamamlanan seminerin sonunda öğrencilere Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul, Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Kılıç ve Özkul İlkyardım Eğitim Merkezi Eğitmeni Nurten Molla tarafından katılım belgesi takdim edildi. 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…