Home FOTO GALERİ Büyükbalıklı’ya Kadın ve Çocuk Akademisi

Büyükbalıklı’ya Kadın ve Çocuk Akademisi

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2017 17:51
7 min read
Büyükbalıklı’ya Kadın ve Çocuk Akademisi için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi Kültür Mahallesi’nin ardından Büyükbalıklı Mahallesi’nde de Kadın ve Çocuk Akademisi açtı. Akademide, kadınlar hem eğitim alacak hem de keyifli vakit geçirecek. Annelerin yanında getirdikleri çocukları da dersleri için yardım alıp atölyelere katılabilecek.

Kadınların ve çocukların sosyal hayatta daha aktif rol almalarını hedefleyen Nilüfer Belediyesi bu yöndeki projelerine yenilerini ekliyor. İlki 2015 yılında Kültür Mahallesi’nde açılan Kadın ve Çocuk Akademisi’nin ikincisi Büyükbalıklı Mahallesi’nde hizmete girdi.

Büyükbalıklı Kadın ve Çocuk Akademisi’nde kadınların hem eğitim almalarını hem de keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak kurslar düzenlenecek. Çocuklar da derslerine yardımcı olabilecek ek ders çalışmalarının yanında bilim atölyesi, çevre atölyesi gibi deneysel çalışmalara da katılabilecek. Katılımcı anneler, diledikleri kurslara katılırken küçük yaştaki çocukları da oyun odasında bilişsel ve motor becerilerini geliştirecek etkinlikler yapabilecekler.

“Başkan Burada” karavanı ile makamını Büyükbalıklı Mahallesi’ne taşıyan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte Büyükbalıklı Kadın ve Çocuk Akademisi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Kadın ve Çocuk Akademisi’nin kadınlara ve çocuklara hayırlı olmasını dileyen Bozbey, “Bundan böyle kadınlarımız burada hem sanatsal  hem de kendilerini geliştirecek farklı konularda eğitimler alacak. Ayrıca isteyen kadınlar çocuklarını da buraya getirerek onların buradaki eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlayabilecekler. Buradaki eğitim ve atölyelerle  kadınlar ve çocuklar daha donanımlı olacak, birçok konuda bilgi ve becerileri artacak” dedi.

“KADINLAR GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKACAK”

Herkesin ücretsiz yararlandığı Kadın ve Çocuk Akademilerinin sayısını artırmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Bozbey, kadın ve çocuk eğitiminin çok önemli olduğunun altını çizdi. Özellikle kırsal alanda bu eğitimlerin öneminin arttığını söyleyen Bozbey, “Kırsal alanda kadın bağ bahçede çalışıyor hayvan bakıyor, ev işleriyle uğraşıyor ve bunları yaparken kendine zaman ayıramıyor. Kadın ve Çocuk

Akademisi’ne gelen kadınlar, çocuklarıyla birlikte yaşamlarına farklı bir şekilde devam etme imkânı bulacaklar, geleceğe daha güvenle bakacaklar. Yaş olarak daha küçük olan çocuklarımıza ayırdığımız bir odamız da var. Annelerin çocuklarıyla birlikte buraya gelmelerini istiyoruz. Annenin sanatsal ve sosyal çalışmalara katıldığı bir ortamda çocukları da yer almalı” diye konuştu.

Başkan Bozbey, daha sonra aynı binada bulunan Büyükkbalıklı Spor Derneği Lokali’ni de ziyaret ederek gençlerle bir süre sohbet etti. Bozbey, bir ara çay ocağı başına geçerek çay servisi de yaptı.

BOZBEY: BÜYÜKBALIKLI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU

Başkan Bozbey, Büyükbalıklı Mahallesi’nde halkla da bir araya gelerek sorunlarını ve önerilerini dinledi.

Mahallede esnafı da ziyaret eden Bozbey, Başkan Burada karavanındaki makamında Büyükbalıklı Mahallesi Muhtarı Akif Cebeci ile görüştü. Büyükbalıklı Mahallesi’nin meydan düzenlemesiyle yeni yüzüne kavustuğunu kaydeden Başkan Bozbey, Büyükbalıklı Mahalle İletişim Merkezi’nin de büyük bir ihtiyacı karşıladığına dikkat çekti.

Muhtar Cebeci de Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını belirtti. Çocukların taşımalı eğitim sistemi ile okula gittiklerini belirten Cebeci, mahalleye yeni bir okul kazandırılması konusunda Başkan Bozbey’den destek istedi.

Günboyu Büyükbalıklı Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Başkan Bozbey, kendisinden randevu talep edenlerle de görüştü.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…