Home EĞİTİM LİMAK ULUDAĞ ELEKTRİK, ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA BURSA BİLİM ŞENLİĞİ’NDE

LİMAK ULUDAĞ ELEKTRİK, ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA BURSA BİLİM ŞENLİĞİ’NDE

- Guncellenme Tarihi: 6 Mayıs 2017 13:31
5 min read
LİMAK ULUDAĞ ELEKTRİK, ATÖLYE ÇALIŞMALARIYLA BURSA BİLİM ŞENLİĞİ’NDE için yorumlar kapalı
0

Limak Uludağ Elektrik, Bursa Bilim Şenliği’nde “Güneş Pilli Mini Robot” ve “LED’li Gece Lambası” atölyeleriyle yer aldı.

 

Geleceğin bilim insanları bu yıl 6.sı düzenlenen Bursa Bilim Şenliği’nde hünerlerini sergileme fırsatı yakaladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda BEBKA’nın destekleriyle Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nin (Bursa BTM) ev sahipliğinde düzenlenen Türk Hava Yolları 6. Bursa Bilim Şenliği, TÜYAP Fuar Alanı’nda başladı. ‘Enerji Verimliliği’ ana temasıyla organize edilen şenlikte, Limak Uludağ Elektrik bu yıl “Güneş Pilli Mini Robot” ve LED’li Gece Lambası” atölyeleriyle yer aldı.

Tüyap fuar alanında 7’den 70’e herkesi bilimle buluşturan şenlikte Limak Uludağ Elektrik tarafından açılan 2 farklı atölye standı çocukların akınına uğradı. Kendi tasarım ve becerileri ile oyuncaklarını ve gece lambalarını yapan öğrenciler, enerjinin doğru kullanımı adına bilgiler de edindi. Hazırladıkları oyuncakların ve gece lambalarının mutluluğunu yaşayan öğrencilerin sevincine ortak olduklarını belirten Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Çocuklarımızı enerji konusunda bilinçlendirmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. 2 yıldır katıldığımız Bilim Şenliği’ndeki atölyelerimize her yıl daha fazla öğrenci gelmesi bizi çok memnun ediyor ve bundan sonraki senelerde yapacağımız çalışmalar için motivasyonumuzu arttırıyor” dedi.

ENERJİYİ YAKINDAN TANIDILAR

 

LED’li gece lambası çalışmasında çocukların enerji tasarrufunu yakından gözlemleyebileceğini ifade eden Aytac, “Bu seneki şenliğin ana teması enerji verimliliği. Biz de bu kapsamda şu an için en verimli aydınlatma yöntemi olan LED’li lambaları ele aldık. Bu sayede çocuklar tek bir kalem pil ile haftalarca kullanabilecekleri bir lamba yapıyorlar ve kendi elleriyle tasarladıkları ve ömür boyu unutulmayacak bir çalışma gerçekleştiriyorlar. Güneş pilli mini robot ile de temiz, yerli ve tükenmez bir enerji kaynağı olan güneş ile harekete geçen robotla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi anlatılıyor. Bu yılki atölyelerimizden 2 bin öğrenci yararlanacak” ifadelerini kullandı. Limak Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bursa Bilim Şenliği’ndeki atölye çalışmalarıyla bilimseverlerle ve öğrencilerle buluştuklarını ifade ederek, ülkenin geleceğinin bilimde ve bilimi üretecek bireylerde olduğunu söyledi.

Limak Uludağ Elektrik çalışma atölyelerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BEBKA Genel Sekreteri ve Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da ziyaret ederek, çocukların çalışmalarını izledi.

 

Şenlikte bu yıl ayrıca 3 bin 500 kişinin aynı anda yaptığı bilimsel atölye çalışması ile de dünya rekoru kırıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…