Home FOTO GALERİ “HİLALİN GÖLGESİNDE KADİM DOSTLUK”

“HİLALİN GÖLGESİNDE KADİM DOSTLUK”

- Guncellenme Tarihi: 5 Mayıs 2017 17:48
4 min read
“HİLALİN GÖLGESİNDE KADİM DOSTLUK” için yorumlar kapalı
0

Bursa Valisi İzzettin Küçük:” Pakistan ile aramızda tartışmasız köklü bir dostluğumuz var, değerli bir dostluk, bu kadim dostluk ebediyen sürektir.”dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr.Sohail Mahmood ve Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosu Murat Tarman’ı makamında kabul etti.

 

“Pakistan-Türkiye Kardeşliği ve Türk Mimarisinin Pakistan’daki Yeri” Temalı Resim Yarışması seremonisi ve ödül töreni öncesinde gerçekleştirilen ziyarette Hilal’in gölgesindeki kadim dostluğun artarak devam edeceğine vurgu yapıldı.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr.Sohail Mahmood ve Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosu Murat Tarman’ı kabul eden Bursa Valisi İzzettin Küçük:” Heyetinizle beraber tekrar hoş geldiniz. Pakistan ve Türkiye gerçekten iki dost, iki kardeş ülke. Özellikle siyasi ilişkilerimiz çok güçlü. Hep şu söylenir; dünyada karşılıksız, çıkarsız birbirini seven iki millet varsa bu Türkiye ile Pakistan’dır ve bu doğrudur. Bizim başımız dertte, sıkıntıda olduğunda, Pakistan halkı, Pakistan halkının başı dertte olduğunda Türk halkı elini uzatmaktan yardım etmekten hiçbir zaman geri durmamıştır, bundan sonrada inşallah durmayacaktır.”ifadelerini kullandı.

Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr.Sohail Mahmood ise:” Çok eskilere dayanan Türkiye, Pakistan ilişkileri daha iyi konumlara gelecektir. Geçen yıl açılan Pakistan Bursa Fahri Konsolosluğu bu ilişkilerin arttırılması için en önemli adımlardan biri oldu. Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosu Murat Tarman’ın gayretleri ve şahsınızın destekleri bizim için onur vericidir. Bursa’nın liderliğinizde bu kadar kısa bir zamanda gösterdiği gelişimden dolayı sizleri de kutluyorum. Bursa’nın ekonomik, kültürel ve tarihsel olarak kendine has bir dokusu var. Desteklerinizle ilişkilerimizin kalıcı ve yükselen ivmeyle devam etmesini temenni ediyoruz.” dedi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, ziyaret sonrasında Pakistan İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mr.Sohail Mahmood ve Pakistan Bursa Fahri Başkonsolosu Murat Tarman ile birlikte “Pakistan-Türkiye Kardeşliği ve Türk Mimarisinin Pakistan’daki Yeri” konulu resim yarışması ödül törenine katıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…