Home FOTO GALERİ Güleser Tekstil, dünya ev tekstili modasının kalbine girdi

Güleser Tekstil, dünya ev tekstili modasının kalbine girdi

- Guncellenme Tarihi: 3 Mayıs 2017 14:53
4 min read
Güleser Tekstil, dünya ev tekstili modasının kalbine girdi için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin lider ev tekstili üreticilerinden Güleser Tekstil, bu yıl dünyanın en prestijli ev tekstil fuarı Proposte’de yerini aldı. Güleser Tekstil, yakın zamana kadar sadece İtalyan üreticilere ev sahipliği yapan Proposte Fuarı’na katılmaya hak kazanan 4 Türk şirketinden biri.

Dünyanın en prestijli ev tekstili fuarı Proposte, bu yıl 3-5 Mayıs tarihlerinde İtalya’nın Como şehrinde düzenleniyor. Uzun yıllar sadece İtalyan üreticilerin ürünlerinin sergilediği fuar, yakın bir zamanda diğer Avrupa Birliği ülkelerinde üretim yapan şirketlere açıldı. Fuara Türkiye’den ise , Türkiye’nin lider tekstil üreticisi Güleser Tekstil’in de aralarında bulunduğu yalnızca 4 Türk şirketi kabul edildi.

1985 yılında kurulan, Bursa’nın öncü tekstil şirketlerinden Güleser Tekstil döşemelik ve perdelik kumaş üretiminde 32 yıldır hizmet veriyor ve başta İngiltere, Almanya ve ABD olmak üzere 75’den fazla ülkeye ihracat yapıyor. Güleser Tekstil Proposte’nin yanısıra her yıl uluslararası Heimtextil, Mood ve Evteks fuarlarına da katılıyor. Üretiminin yüzde 90’ını ihraç eden Güleser Tekstil Romo, Harlequin, Colefax & Fowler, Kvadrat, Jab, Zimmer & Rohde, Casamance, Duralee, Robert Allen gibi tekstil dünyasinin en bilinen editörlerine koleksiyon hazırlıyor.

Proposte fuarı katılımcıları uzun ve titiz bir değerlendirme sonucunda belirleniyor.

Başvuru ve değerlendirme sürecinin 6 ay ile 1 yıl arasında değiştiği Proposte Fuarı’nın jürisini Mauro Cavelli, Piercarlo Vigano gibi saygın İtalyan iş adamları oluşturuyor. Proposte jürisi, teslim edilen portfolyoları değerlendirerek ve yerinde ziyaretler yaparak bir hayli zorlu bir eleme sürecinden sonra üreticilere katılımcı olma hakkı tanıyor. Fuara hem tasarımı hem de üretimi kendi bünyesinde yapan firmalar kabul edilebiliyor. Dünyanın en en inovatif tekstil firmalarının katıldığı fuarda yalnızca 90 firma yer alıyor. Fuara yalnızca davetli olan şirket temsilcileri giriş yapabiliyor. Halka açık olmayan tek uluslararası tekstil fuarı olma özelliği taşıyan Proposte Fuarı’nı, bu yıl 6.500 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Güleser Tekstil hakkında:

Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Bursa’nın Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren Güleser Tekstil’de tasarım, jakar ve armür dokuma, iplik büküm ve üretimi, apre, laboratuvar ve konfeksiyon bölümleri entegre bir biçimde çalışıyor. Güleser Tekstil yılda 4 milyon metre üretim kapasitesiyle senede 1.500’ün üzerinde desen ve kalite üretiyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…