Home FOTO GALERİ VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 97. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 97. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

- Guncellenme Tarihi: 22 Nisan 2017 17:18
5 min read
VALİMİZ SAYIN İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 97. YIL DÖNÜMÜ MESAJI için yorumlar kapalı
0

Değerli Vatandaşlarım,

Sevgili Çocuklar

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında “Gazi” unvanını alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe ortak bir coşkuyla kutluyoruz. Bundan dolayı, şanlı tarihimizle, bizlere bu güzel ülkeyi armağan eden kahraman ecdadımızla bir kez daha övündüğümüzü de ifade etmek istiyorum. Bu milli bayramımızda aziz Bursalıları en kalbi duygularımla selamlıyor, yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.

Aziz Bursalılar;

Mustafa Kemal  Atatürk’ün önderliğinde vatan sathının işgal girişimlerine başkaldıran Türk milleti, canı pahasına verdiği kurtuluş mücadelesi ile egemenlik hakkını ve haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi, hiç şüphesiz ulusal egemenlik idealine dayanır. Bu idealin gerçekleştiği, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun yegane ocağı ise Gazi Meclisimizdir. Adını milletten alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet iradesinin de ana merkezidir. Dolayısıyla her zaman olduğu gibi Türk Milletinin egemenliğine sahip çıkacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. 23 Nisan’ın aynı zamanda çocuklarımıza hatta tüm dünya çocuklarına armağan edilmesi Büyük Önder Atatürk’ün “Çocuklar milletin geleceğidir.” düşüncesinden hareketle, çocuklara verdiği değerden kaynaklanmaktadır. İşte bu sebepten dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyanın tek çocuk bayramı olarak hepimizi gururlandırmaktadır.

Sevgili Çocuklar;

Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklarımızın, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Çünkü sizler ülkemizin ve milletimizin en büyük zenginliği ve umut kaynağısınız. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Bu nedenle çağın gerektirdiği kaliteli bir eğitim almanızı; demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına ve başka fikirlere saygılı, değerlerine bağlı, araştıran, sorgulayan, vefa duygusunu yüreğinde bayraklaştıran, özgüveni yüksek ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmeniz bizim en büyük hedefimiz ve temennimizdir.

Bu duygularla; Gazi Meclisimizin açılışının 97. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik idealini bizlere, geleceğimizi oluşturan çocuklarımıza emanet ve armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ile meclisimizin kuruluşundan itibaren hizmeti geçen tüm büyüklerimizi ve bu kuruluşun mimarı aziz şehitlerimizi şükranla ve saygıyla yad ediyor, milletimizin, tüm Bursa halkının, geleceğimizi biçimlendirecek olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

İzzettin KÜÇÜK

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Bursa Valisi

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …