Home EKONOMİ 2016 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

2016 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

- Guncellenme Tarihi: 12 Nisan 2017 15:26
5 min read
2016 Yılı Faaliyet Raporu Meclisten Geçti için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazi Belediye Meclisi, 2016 Faaliyet Raporunu Onayladı

 

Osmangazi Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyet raporu, Belediye Meclisi’nin 2’inci oturumunda oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Vekili Ahmet Köken başkanlığında gerçekleştirilen meclis ikinci oturumunda faaliyet raporuna ilişkin muhalefetin eleştirilerini cevaplayan Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, “Osmangazi Belediyesi’nde kurumsal bir yapı var. Tüm iş ve işlemler, bu kurumsal yapı içerisinde, şeffaf bir anlayış içerisinde yürütülüyor. Tabi ki eleştiriler olacak ancak, her şey belli kurallar içerisinde ve denetime tabi bir şekilde gerçekleştiriliyor” dedi.

2016 yılı faaliyet raporu görüşmeleri için gerçekleştirilen 2. oturumda, MHP Grubu adına grup sözcüsü Cemil Aydın, CHP Grubu adına da grup sözcüsü Cevat Asa’nın, yapılan çalışmalara ilişkin eleştiri ve önerilerini cevaplayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Muhalefet partilerindeki arkadaşlarımızın çalışmalarımıza ilişkin eleştiri ve önerileri, bizler için son derece önemli. Yaptığımız tüm projelerde, kamu kaynağını en verimli şekilde kullanarak vatandaşın menfaati doğrultusunda çalışma gerçekleştiriyoruz. Vatandaşımızın bir kuruşunu dahi ziyan etmeden, kimseye ayrıcalık tanımadan, işlerimizi şeffaf bir şekilde yürütüyoruz” diye konuştu.

 

Kentsel dönüşümden OKİ’ye, mahalle meydanlarından park, otopark, pazar yeri ve sosyal

tesislere kadar yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Mustafa Dündar, hiçbir çalışmalarında kişisel tasarrufun söz konusu olmadığını, alınan kararların büyük çoğunluğunun da Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiğini söyledi. Yapılan işlerin birçok belediye tarafından da örnek alındığını ifade eden Başkan Dündar, “Tabi bu yapılan büyük projelerin tamamı sağlam bir bütçe gerektiriyor. 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz yatırımların toplam miktarı 184 milyon lira. Bunun 79 milyon lirasını kamulaştırmaya harcadık. Aslına bakarsanız kamulaştırmalar bile bir yatırım. Hesaplara baktığınız zaman görülen 46 milyon liralık borç, bu kamulaştırmadan kaynaklanan bir borç. 2016 yılında 15 bin 500 metre imar yolu açtık. Her ay müdürlerimizle yaptığımız toplantılarda, stratejik planda yer alan projelerimizi ayrıntılı şekilde gözden geçiriyoruz. Her bir projemizin durumunu, ilgili müdür arkadaşlarımızla ayrıntılı şekilde görüşüyoruz. Yapılan çalışmalarımızı da, bugün oylanacak olan faaliyet raporumuza tüm ayrıntılarıyla kaydettik” dedi.

 

Faaliyet raporuna ilişkin konuşmaların ardından, Osmangazi Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyet raporu, yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile kabul edilerek meclisten geçti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…