Home GÜNCEL Şehir Gazetesi yazdı: Mudanya Belediyesinden meclis üyesine şantaj!

Şehir Gazetesi yazdı: Mudanya Belediyesinden meclis üyesine şantaj!

- Guncellenme Tarihi: 9 Nisan 2017 18:30
11 min read
Şehir Gazetesi yazdı: Mudanya Belediyesinden meclis üyesine şantaj! için yorumlar kapalı
0

CHP’Lİ BELEDİYEDEN MECLİS ÜYESİNE ŞANTAJ!

Mudanya’da CHP’li Hayri Türkyılmaz yönetimi, babası belediyede işçi olarak görev yapan AK Partili Meclis Üyesi Andaç Akengin’i şantajla meclise katılmasını önlemek istedi. Akengin şantaja boyun eğmeyince babası temizlik işlerine çöp toplamak üzere sürgün edildi.

 

Mudanya’da CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın skandal uygulamalarının ardı arkası kesilmiyor. Daha önce birçok skandala imza atan Türkyılmaz ve ekibi bu kez adeta bardağı taşıran bir uygulama ile kamu oyununun gündeminde.

TÜRKYILMAZ’DAN AKIL ALMAZ ADIM

Mudanya Belediye Meclisi’nde kendisine VİP minibüs alınmasına karşı çıktıkları için 4 CHP’li Meclis üyesini önce meclisten atmaya kalkan ve partiden ihraç ettiren Türkyılmaz, 4 meclis üyesinin mahkeme kararı ile geri dönmesiyle meclisteki çoğunluğunu kaybetti. Son 5 mecliste bu nedenle büyük sıkıntı yaşayan Türkyılmaz, akıllara durgunluk veren bir girişimde bulundu.

16 YILDIR BELEDİYEDE ÇALIŞIYOR

Babası 16 yıldır Mudanya Belediyesi’nde devlet i

şçisi olarak çalışan ve uzun yıllardır Zabıta olarak görev yapan AK Partili Meclis Üyesi Andaç Akengin’e Başkan Yardımcısı Akın Poroy aracılığı ile haber gönderen Türkyılmaz, kritik meclise katılmamasını istedi. Akengin’i çağıran Başkan Yardımcısı Akın Poroy, Hayri Türkyılmaz’ın meclise girmemesini istedi. Akengin, “AK Parti Gurubu olarak biz gelmek zorundayız. Geleceğim. Gelmemek diye bir şey olamaz” cevabını iletti.

İLK BASKI GEÇEN YIL ARALIK AYINDA

Mudanya Belediye Meclisi AK Partili Andaç Akengin’e,  babası Erhan Akengin belediye zabıta biriminde çalışması nedeniyle şantaj yönteminin kullanılması geçen yıl başladı. Kritik oylamalar öncesi gerek Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy gerekse aileye yakın kişilerle baskı kurmaya kalkan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, her olumsuz yanıtın ardından baba Erhan Akengin’in çalışma yerini değiştirdi.

OCAK MECLİSİ’NDE YOĞUN BASKI

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın kardeşi Adnan Türkyılmaz’a ait arazide yapılan plan değişikliği oylamasının yasal olmadığının ortaya çıkması üzerine paniğe kapılan Türkyılmaz yönetimi önce plan değişikliğini Büyükşehir Meclisi’nden geri çekti. Düzeltmek için yeniden Mudanya Belediye Meclisi’ne gelen madde bu kez meclis aritmetiğinin değişmesi nedeniyle geçmeme riski ile karşı karşıya kaldı. İşi garantiye almak için bir oya ihtiyacı olan Türkyılmaz, devreye Başkan Yardımcısı Akın Poroy’u soktu. Andaç Akengin’i arayarak makamına davet eden Poroy, Başkanın talebini Akengin’e iletti ve meclise katılmamasını istedi. Akengin bu talebi reddetti. Sonrasında devreye hatırlı kişiler konuldu. Andaç Akengin’i arayan aile dostları, meclise girmemesini istedi. Andaç Akengin bir kez daha reddetti bu talebi.

ERHAN AKENGİN SÜRGÜN EDİLDİ

Öfkesinden ne yapacağını şaşıran Türkyılmaz, meclisin hemen ardından AK Parti Belediye Meclis Üyesi Adnaç Akengin’in babasını temizlik işlerine görevlendirdi süpürgeci olarak. Üzerindeki zabıta kıyafetini çıkaran Erhan Akengin, çöp kamyonunda çöp toplamaya çıktı. Oya Mudanya Belediyesi’nde çöp taşeron şirkete ihale edilmiş durumda. Yani Mudanya Belediyesi çöp toplamak için taşerona ödeme yapıyor ancak devletin işçisi çöp toplama işinde çalışıyor. Başlı başına ağır bir skandala ikinci bir skandal uygulama eklenmiş oluyor.

NİSAN MECLİSİ ÖNCESİ BÜYÜK BASKI

Faaliyet raporunun görüşüleceği ve komisyonların seçiminin yapılacağı Nisan Meclisi öncesi de Türkyılmaz’ın hedefi Andaç Akengin’di. Yine devreye başkan yardımcıları ve hatırlı dostlar sokuldu. Andaç Akengin’e meclise girmemesi gerektiği aktarıldı. Babası hatırlatıldı ve aba altından sopa gösterildi. Akengin dik durdu ve meclise mutlaka katılacağını söyledi. Devreye giren diğer isimler de babasını hatırlatarak kararını değiştirmeye çalıştı. Ancak ikna edemediler. Akengin, şantaja boyun eğmedi, parti ve gurup kararına uyarak, meclise katıldı. Mecliste partisiyle birlikte aynı oyunu kullandı. Son gün Başkan Yardımcısı Akın Poroy zabıtada görev yapan baba Erhan Akengin’i çağırdı. Andaç Akengin’in meclise girmesi halinde görev yerinin değiştirileceğini söyledi. Ancak bu yöntem de işe yaramadı.

MHP KATILMADI KOMİSYONLARI KAYBETTİ

Mudanya Belediye Meclisi’nin nisan ayı ilk oturumunda komisyon seçimleri yapıldı. CHP meclisteki çoğunluğunu kaybettiği için komisyonlardaki hakimiyeti de risk altına girdi. MHP gurubu ile bir araya gelen Başkan Türkyılmaz ve Akın Poroy, sıkıntıyı buradan alacakları destekle aşmak istedi ancak MHP toplantıya kısa süre kala meclise katılmama kararı aldı. Andaç Akengin hamlesi de geri tepen Türkyılmaz, mecliste son hamle olarak oylama yöntemini değiştirdi. Oradan da beklediği fire olmayınca, CHP tüm komisyonlardaki hâkimiyetini kaybetti. AK Parti ve bağımsız üyeler komisyonlara hâkim oldu.

MUDANYA’DA BÜYÜK TEPKİ

Mudanya’da sevilen isimlerden biri olan Erhan Akengin’e yapılan zulüm Mudanya kamuoyunu da ayağa kaldırdı. Akengin’e ceza olarak yapılan sürgünün insanlık dışı bir uygulama olduğu belirtilirken, “Bu uygulama Nazilerde bile olmaz. Diktatörlük rejimlerinde bile görülmeyecek bir zulüm bu. Sözde solcu sosyal demokrat belediye, ama gerçekte diktatör özentisiyle yönetilen bir Mudanya” yorumları yapılıyor.

KAYNAK:

CHP’li belediyeden meclis üyesine şantaj!

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Burulaş Fahrettin Beşli’ye Emanet

Günlerdir merakla beklenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük iştiraki Burulaş’ın ba…