Home Duyuru Nilüfer Belediyesi’nden sahne eseri yazma yarışması

Nilüfer Belediyesi’nden sahne eseri yazma yarışması

- Guncellenme Tarihi: 3 Nisan 2017 14:53
4 min read
Nilüfer Belediyesi’nden sahne eseri yazma yarışması için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi “Tiyatro” ile Mitos Boyut Tiyatro Yayınları, oyun yazarlığı konusunda gençleri teşvik etmek ve sanat dünyasına nitelikli eserler kazandırmak amacıyla “Sahne Eseri Yazma Yarışması” düzenliyor. Başvurular 30 Haziran’da sona erecek.

 

Bursa’da sanatseverleri iyi oyunlarla buluşturan Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”,  bu defa  edebiyat, sanat ve tiyatro ortamına nitelikli eserler kazandıracak, yazarlara ve gençlere cesaret verecek bir yarışmaya imza atıyor. Nilüfer Belediyesi “Tiyatro”, Mitos Boyut Tiyatro Yayınları ile birlikte “Sahne Eseri Yazma Yarışması” düzenliyor.

Yarışma ile tiyatro camiası başta olmak üzere sanatçı ve edebiyatçıları teşvik etmek, desteklemek için yerli tiyatro eserlerinin en yeni örneklerini okuyucu ve seyirciler ile buluşturmak ve yerelden evrensele kültürel kimliğin gelişmesine katkı amaçlanıyor. Aynı zamanda yarışma aracılığıyla vatandaşların, yeni oyun metinleri ve birbirinden değerli sanatçılarla  bir araya gelmesi, yerli oyun repertuarını genişleterek oyun yazan yazarların desteklenmesi de hedefleniyor.

KATILIM KOŞULLARI

Organizasyonundan ve başvuru sürecinden Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’nün sorumlu olduğu yarışmaya, adaylar, en fazla bir eser ile başvurabilecek. Yarışma oyunlarının, daha önce basılmamış ve sahnelenmemiş olması gerekiyor.

Daha önce herhangi bir oyunu ödenekli tiyatrolar ya da Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen tiyatrolarda sahnelenmeyen yazarlara açık olan yarışmada, Nilüfer Belediyesi tarafından bir kişiye verilecek olan “Özel Ödül” için ise bu şart geçerli değil. “Özel Ödül” kategorisi herkese açık olacak.

Başvuru sahipleri, dereceye giren oyunlar üzerindeki basılı ve dijital tüm kullanım haklarını birinci baskı için Nilüfer Belediyesi ve Mitos Boyut Tiyatro Yayınlarına devrettiğini kabul etmiş olacak ve dereceye giren oyunlar Nilüfer Belediyesi tarafından 3 yıl içinde sahnelenebilecek.

Konu kısıtlamasının olmadığı yarışmada oyunların Türkçe yazılması şartı da var.

Yarışmaya başvurular 30 Haziran 2017 tarihinde saat 17.00’de sona erecek. Katılımcılar başvuru formunu

http://www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro adresinden temin edilebilecek. Birincilik ve Nilüfer Belediyesi Özel Ödülü’nün  6 bin TL, ikincilik ödülünün 5 bin TL, üçüncülük ödülünün de 4 bin TL olduğu yarışmada ödüle değer bulunan oyunlar 2 Ekim 2017 tarihinden itibaren http://www.nilufer.bel.tr/nilufertiyatro adresinden duyurulacak.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…