Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Yeni Bir Bilgi Evi Daha – Emek Bilgi Evi’nin Temeli Atıldı

Osmangazi’den Yeni Bir Bilgi Evi Daha – Emek Bilgi Evi’nin Temeli Atıldı

- Guncellenme Tarihi: 29 Mart 2017 22:02
6 min read
Osmangazi’den Yeni Bir Bilgi Evi Daha – Emek Bilgi Evi’nin Temeli Atıldı için yorumlar kapalı
0
  • Dündar: “Her Yaştan İnsanımızın İstifade Edeceği Merkez Olacak”
  • Gençlerin Eğitimine Osmangazi’den Destek

 

Osmangazi Belediyesi’nin 16 Vizyon Projelerinden biri olan Bilgi Evleri’ne bir yenisi daha ekleniyor.  Başta ilköğretim çağındaki çocuklar olmak üzere her yaştan insanın faydalanabileceği Bilgi Evlerinin 4’üncüsü olan Emek Bilgi Evi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Emek Adanan Menderes Mahallesi Okul Caddesi üzerinde inşa edilecek Bilgi Evi’nin temel atma törenine, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’nin 136 mahallesini de gezerek vatandaşlarımızın sorunlarını, ihtiyaçlarını dinleyip, taleplerini bir bir yerine getiriyoruz. Daha dün, Bursa’mızın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Pazarı’nın restorasyon çalışmalarını başlattık. Çarşı ve hanlar bölgesinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla birlikte bölgedeki ticari hayatı, dolayısıyla Bursa’nın ticari hayatını canlandırıyoruz” dedi.

Temeli atılan Emek Bilgi Evi’nin Osmangazi Belediyesi Mehmet Akif, Demirkapı ve Hüdavendigar Bilgi Evleri’nin ardından ilçeye kazandırılan 4’üncü Bilgi Evi olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar, “Yaklaşık bin metrekare

alan üzerine inşa edeceğimiz Emek Bilgi Evi, tamamlandığında gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın, kısacası her yaştan insanımızın istifade edebileceği, kültürel ve sanatsal eğitim faaliyetlerine katılabileceği bir mekan olacak. 300 gün içerisinde tamamlanması hedeflenen proje için 1 milyon 626 bin lira kaynak kullanacağız” diye konuştu.

Emek Mahallesi’ndeki Cumartesi pazarının sokaktan kaldırmasıyla ilgili vatandaşların talebini de değerlendirdiklerini, bu sorunu da uygun olan birkaç mahalleye kuracakları pazar alanlarıyla ortadan kaldıracaklarını söyleyen Dündar, “Böylece Cumartesi pazarını sokaktan kaldıracağız. Bir diğer ihtiyaç olan taziye evinin temelini de bir kaç gün içerisinde atacağız. Bugün temelini attığımız Bilgi Evi, Emek Mahallemiz’e ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’ya güzel hizmetler sunduklarını, eğitimden sağlığa vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda yapılan yatırımlarla Osmangazi’deki yaşam kalitesinin de her geçen gün attığını söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan da, yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, ilçede gerçekleştirdiği pek çok başarılı projeyi ve çalışmalar için teşekkür ediyor, Bilgi Evi’nin Emek Mahallemiz’e hayırlı olmasını diliyorum. Bir milletvekili olarak gittiğimiz her mahallede sayın başkanımızın hizmetlerini gördükçe, inanın bizler de o mahallenin sakinleri kadar seviniyor ve gurur duyuyoruz. Bu çalışmalar, inşallah bundan sonra da artarak devam edecek”

Konuşmaların ardından Emek Bilgi Evi’ne ilk harç döküldü.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…