Home FOTO GALERİ ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA

ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA

- Guncellenme Tarihi: 29 Mart 2017 22:12
10 min read
ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA için yorumlar kapalı
0
  1. BURSA ANADOLU GÜNLERİ İLE ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BURSA’DA BULUŞTU

 

BURSA- Bursa İl Dernekleri Federasyonu’nun (BİLDEF) bu yıl üçüncüsüne imza attığı Bursa Anadolu Günleri gerçekleştirilen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bursa’da 33 il derneğinin bir araya gelmesi ile kurulan BİLDEF, bu yıl geleneksel Bursa Anadolu Günleri’nin resmi açılışını Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda düzenlediği törenle gerçekleştirdi. Yoğun katılımın sağlandığı açılış töreninin kurdelesini Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Dursun ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Valisi İzzettin Küçük, İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, katılımcı illerin temsilcileri ve dernek başkanları birlikte kesti.

Anadolu’nun tüm renklerinin bir çatı altında buluştuğu Bursa Anadolu Günleri’ni bu yıl da Bursa’ya yakışır bir şekilde gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirten BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, “BİLDEF olarak, bu yıl üçüncüsünü imza attığımız Bursa Anadolu Günleri, kentimizde gelenekselleşen organizasyonlar arasındadır. Öyle ki organizasyonumuz kültürel buluşmaların yanında kendi ölçeğinde adeta bir turizm fuarı kimliğine de kavuştu” dedi.

 

MUSTAFA DURSUN: “ÖZÜNDE BİRLİK VE BERABERLİK VAR”

Anadolu Günleri’nin kültürlerin ve yöresel değerlerin buluşmasının yanında özünde birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Başkan Dursun, “Özellikle şu günlerde ve gelecekte her daim ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimizi en güzel şekilde yansıtması bakımından Bursa Anadolu Günleri, çok önemli bir değere de sahiptir. Çünkü ülkemizde kaos ve huzursuzluk ortamı isteyenlere; bu ülkenin her daim bir ve beraber olduğunu göstermenin de en güzel örneğidir” diye konuştu.

DURSUN: “BİRÇOK KÜLTÜRÜ BİR ARADA YAŞAMA FIRSATI ELDE EDECEK”

Merinos AKKM Fuaye Alanı’nda 5 gün sürecek ücretsiz etkinlik için BİLDEF olarak dolu dolu bir programa imza attıklarının altını çizen Dursun, “Bursalılara ve çevre illerden gelen misafirlerimize kapılarını açtığımız Bursa Anadolu Günleri’nde etkinlik süresince tüm Anadolu’nun yöresel kültürü, lezzetleri, el sanatları ve folkloru Bursalılarla ve çevre illerden gelen ziyaretçilerimizle buluşacak. Her gün;  gündüz ve özellikle akşamları müzik ve folklor gösterileri ile birbirinden renkli etkinliklerde ziyaretçilerimiz; hem memleket hasretini giderecek hem de farklı birçok kültürü bir arada yaşama fırsatı elde edecek” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “3. Bursa Anadolu Günleri’nin kentimize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.”

İZZETTİN KÜÇÜK: “3. BURSA ANADOLU GÜNLERİ’NDE HATIRALARIMIZI İDRAK EDİYORUZ”

BİLDEF’e ve katılımcı derneklere gerçekleştirdikleri anlamlı organizasyondan ötürü tebrik eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, “Bursa önemli bir şehir; sadece büyük bir tarihi, kültürü, medeniyeti, taşımıyor. Anadolu’nun bütün renklerini taşıyor. Burada bulunan hepimizin önemli bir bölümü, başka illerden ve coğrafyalarda geldi ve buraya mekan tuttu. Hayallerimizi gerçekleştirmek, çocuklarımızı büyütmek için bu şehri seçtik. Onun için bu şehir bizlere çok şey vermiş ve vermeye de devam ediyor. Bu yüzden biz, Bursa’nın kadrini ve kıymetini bilmeliyiz. Ama tabi ki, geldiğimiz yerlerin değerlerini ve hatıralarına da beraber getirdik. Bugün burada 3. Bursa Anadolu Günleri ile bu hatıraları idrak ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

EFKAN ALA: “STANTLARI GEZENLER KENDİLERİNİ O İLLERE GİTMİŞ GİBİ HİSSEDECEK”

Düzenledikleri etkinlikle Anadolu’yu adeta Bursa’ya taşıdıklarına dikkat çekerek organizasyondan ötürü BİLDEF ailesini kutlayan İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala, “Anadolu’muzun güzide şehirlerini gidip gezme fırsatı bulamamış olanlar; bu stantları bugün gezerlerse çeşitli illerimiz gezmiş ve her tarafa gitmiş gibi kendilerini hissedecekler. Rize’den Erzurum’a hepsi kendi yerlerinde almışlar. Yörelerinin en güzel ürünlerini Bursalı kardeşlerimizin beğenilerine sunuyorlar. Bu bağlamda BİLDEF’e teşekkür ediyorum” dedi.

 

RECEP ALTEPE: “BURSA’YA GÜÇ VE GÜZELLİK KATAN BİR ORGANİZASYON”

5 gün sürecek ve 33 derneğin bir araya gelerek gerçekleştirdiği 3. Bursa Anadolu Günleri’nin Bursa’ya güç ve güzellik kattığına işaret eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, “Bursa’mız tüm zamanların en güzel şehirlerinden ve her türlü güzelliği de barındıran şehrimiz. Bu güzellikleriyle birlikte dünyanın ve Anadolu’nun dört bir tarafından göç alan bir şehrimiz. Her bölgeden ve her milletten gelen insanlarla burası birikimlerin olduğu ve kültürlerin harman olduğu bir şehirdir. Bugün de Anadolu’muzun tüm renkleri ve güzellikleri Merinos Fuaye Alanı’nda derneklerimizin gayretleriyle burada yaşatılıyor. Hepsi geldikleri yerleri ve kültürleri unutmayan Bursalı derneklerimiz. Evet bu renklerimizle güçlüyüz ve bu renklerimizle büyüyoruz. Başta milli ve manevi değerlerimiz olmak üzere her zaman değerlerimize sahip çıkacağız. Önümüzdeki güçlükleri aşacağız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…