Home FOTO GALERİ Soğanlı’da Çerkez Rüzgarı

Soğanlı’da Çerkez Rüzgarı

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2017 14:42
4 min read
Soğanlı’da Çerkez Rüzgarı için yorumlar kapalı
0

‘Çerkez Etnografya Sergisi’ Soğanlı Açıldı

 

Bursa Çerkez Kültür Derneği’nin Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile düzenlediği, ‘Çerkez Etnografya Sergisi’ Soğanlı Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ‘Bursa, tarih boyunca 3 kıtadan farklı insanların, kültürlerin buluştuğu bir merkez. Ülkemizdeki Çerkez kültürünü yansıtan bu eserleri koruyup saklayan, gelecek nesillere tanıtılmasında katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin 4 bir yanında sergilenen Çerkez Etnografya Sergisi’nin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Tarih şehri Bursa, dünyanın 4 bir yanından gelen insanların yıllardır bir arada yaşadığı kültür mozaiği bir şehir. Bu tür etkinlikler de kentimizdeki farklı kültürlerin bir yansıması” dedi. Sahip olduğumuz bu zenginliklerin korunup yaşatıldığı, paylaşıldığı sürece, millet olarak dünya üzerindeki varlığımızın da süreceğini belirten Başkan Dündar, “Belediye olarak bizler de bu tür kültürel etkinliklere her türlü desteği veriyoruz. Farklı kültürlerden olsak da bayrağımız bir, inancımız bir. Millet olarak bu birlik ve beraberlik içerisinde gönlü bizimle olan, gönül coğrafyamızda yer alan herkese karşı sorumluluk ve duyarlılığımız aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu etkinliği organize eden Çerkez Kültür Derneği’ne ve diğer emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu sergide yer alan eserlerin sahibi Abdül Kadir Özyılmaz abimize de, kültür mirasımız olan bu eserleri koruyup sakladıkları için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Sergide yer alan eserlerin önemli bir kısmının sahibi olan ve Çerkez kültürünü tanıtmak için pek çok ilde sergi açan Çemişo Kadir lakaplı Abdülkadir Özyılmaz, sergiye verdiği destekler için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Özyılmaz, “Sergide pek çok sanat eseri ve etnografik eserler bulunmakta. Geçmişten günümüze gündelik hayatımızda kullanılan eşyalardan ve sanat eserlerinden oluşan bu sergimiz, biz Çerkezlerin bir aynası. ‘Çerkez Etnografya Sergisi’ne destek veren Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …