Home EKONOMİ Osmangazi Tiyatroya Yeni Oyuncular Kazandırdı

Osmangazi Tiyatroya Yeni Oyuncular Kazandırdı

- Guncellenme Tarihi: 28 Mart 2017 14:35
5 min read
Osmangazi Tiyatroya Yeni Oyuncular Kazandırdı için yorumlar kapalı
0

Tiyatro Okulu Öğrencilerinin Mezuniyet Coşkusu

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri, ‘Komşu Köyün Delisi’ final oyunuyla ‘Dünya Tiyatro Günü’nde mezuniyet coşkusu yaşadı. Tiyatro severlere unutulmaz bir gece yaşatan öğrenciler, gösteri sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın elinden sertifikalarını aldı.

Akpınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eşi Sevginaz Dündar ile birlikte katıldı. Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Tiyatro Okulu’nda 6 aylık eğitim sürecini geride bırakan öğrenciler, final oyunuyla birlikte mezuniyet sevinci yaşadı. Gösteri sonunda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu çocukların bu kadar başarılı olmasının arkasındaki en büyük güç ne biliyor musunuz? Hocamız buraya çıktı, sanki ilk defa sahneye çıkıyormuş gibi heyecanla konuştu. İşte bu heyecan, çocukları profesyonelliğin önüne geçirdi” dedi.

Başkan Dündar, aynı oyunu 2003 yılında Ankara’da izlediğini ifade ederek,“Bu çocuklar, devlet tiyatrolarındaki o sanatçıların çok önünde. Yani 6 ayda bu noktaya gelmişlerse hepsini tebrik ediyoruz. Belediyemizin kültürel, sanatsal faaliyetlere ilgisi çok fazla. Bu akşam da bu ilginin neticesini görüyoruz. Dünya Tiyatro Günü’nde hocamızın eşliğinde belediyemizin birlikte yapmış olduğu çalışmayla yeni sanatçılar yetişmiş oldu ve sertifikalarını vereceğiz. Belki bazıları profesyonel olur. Belki bundan sonra sizleri başka oyunlarda 

da bu salonlarda veya başka salonlarda izlemeye geliriz” diye konuştu.

“Yeni Merkezler Yapacağız”

Osmangazi Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya önem verdiklerinin altını çizen Başkan Dündar, birçok yatırım yapıldığını vurguladı. Başkan Dündar, “Sanatsal faaliyetlerin olacağı merkezlere de çok ihtiyaç var. Bu konuda birçok inşaatımız devam ediyor. Yeni kültür ve sanat merkezleri yapacağız. Onların birinde de eğitim için bir tiyatro salonu olacak” dedi.

Konuşmasının sonunda tiyatro okulunun eğitmenliğini ve gösterinin yönetmenliğini yapan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Arzu Tan Bayraktutan’a emeklerinden dolayı teşekkür eden Dündar, “Çok değerli oyuncu arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Allah muvaffak etsin. Tabi aralarında öğrenci olan, çalışan vardır. Bahtınız açık olsun. Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Arzu Tan Bayraktutan ise, “Osmangazi Belediyesi’ne ve Başkanımız Mustafa Dündar’a tiyatro sanatına verdiği destek, gençlerimize sağladığı imkanlardan ötürü sonsuz teşekkür ediyorum. Dilerim bir sonraki ‘Dünya Tiyatro Günü’nde oyuncuları ve teknik ekiple profesyonel kadroya sahip Osmangazi Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdelerini açmış olur” dedi.

Gecenin sonunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, eğitmen ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Arzu Tan Bayraktutan’a çiçek takdim ederken,  Tiyatro Okulu öğrencilerine de sertifikalarını verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…