Home FOTO GALERİ OSMEK’le Anne-Çocuk El Ele Eğitim Alıyor

OSMEK’le Anne-Çocuk El Ele Eğitim Alıyor

- Guncellenme Tarihi: 26 Mart 2017 17:59
5 min read
OSMEK’le Anne-Çocuk El Ele Eğitim Alıyor için yorumlar kapalı
0

OSMEK’in, Anne-Çocuk Kurslarına Yoğun İlgi

 

Osmangazi Belediyesi, Meslek Edindirme Kursları ile anne ve çocuk el ele diyerek çocukların ücretsiz anaokulu hizmeti almasını, sağlarken annelerine de el işi eğitimi veriyor. Sosyal proje kapsamında yapılan kurslara ise vatandaşlardan yoğun talep geliyor.

 

Sosyal belediyeciliğe aile atölye çalışmalarıyla ayrı bir boyut kazandıran Osmangazi Belediyesi, OSMEK’in müftülüğe bağlı olarak çalışan Demirkapı Şükran Gönenç Bilgi Evi’nde başlatılan ‘Anne-çocuk el ele’ projesi kapsamında 4-6 yaş grubu çocuklara değerler eğitiminin ağırlıklı olarak işlendiği ücretsiz anaokulu eğitimi verilirken, çocukların velilerine de iğne oyası kursuyla destek veriliyor.

Anne-Çocuk Birlikte Eğitim Alıyor

Velilerden 18 kursiyerin, çocuklardan ise 12 öğrencinin eğitimlerine ilişkin bilgi veren Demirkapı Şükran Gönenç Bilgi Evi Sorumlusu Elif Yavuz, “Anneler ve çocukların bir arada eğitim almaları, anne ve çocuk gelişimi ve sosyalleşmelerine de katkı sağlıyor. Anneler iğne oyası öğrenirken, çocukları da anaokuluna gitmiş oluyor. Aynı zamanda kadınlar da hem sosyalleşmiş hem de çocuklarıyla birlikte oluyor. Kimsenin gözü arkada kalmıyor” diye konuştu. Yavuz, anne ve çocukların bir arada olduğu eğitimlerin haftanın 2 günü, sabah 9.00 akşam 16.00 saatleri arasında olduğunu da söyledi.

“Başkanımız Mustafa Dündar’a Teşekkür Ederiz”

Çocuklarının güvenilir insanlara emanet olduğunu bildikleri için gönül rahatlığıyla da kurslara geldiklerini söyleyen kursiyerler, “Bizler de çok güzel vakit geçiriyoruz. Burada herkes psikolojik olarak da rahatlama imkânı buluyor. Stres atıyoruz ve birbirimizle arkadaşlık yapıyoruz. Sorunlarımızı paylaşıyoruz. Burada da öğrendiklerimizin ilerde bize çok şey katacağını düşünüyoruz. Hocalarımızdan da her şeyden de memnunuz. Bizlerin de kendilerine göre bir sosyal alanı olmuş oluyor. Bu imkanları sağladığı için Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederiz” dedi. 

Aile Atölye Çalışmasıyla Bilinçleniyorlar

Demirkapı Bilgi Evi’nde anaokulu ve iğne oyası eğitimlerinin yanında aile atölye çalışmalarıyla müzik eğitiminden, çocuklara kitap okuma programlarına  kadar pek çok çalışma da yürütülüyor. Müzik eğitiminin tüm Demirkapı mahalle sakinlerine verildiğini anlatan Demirkapı Şükran Gönenç Bilgi Evi Sorumlusu Elif Yavuz, “Ayrıca, perşembe günleri pedagog Yaşar Kuru hocamız, velilerimize çocuk gelişimi hakkında eğitim veriyor. Cuma günleri de yine velilere özel Cuma Sohbetleri veriyoruz. Aynı zamanda Seher Kander hocamız da çocuklarımıza gelip özel olarak kitap okuyor. Velilerimizle de atölye çalışmaları yapıp, çocuklarla nasıl kaliteli zaman geçirilire ilişkin eğitimler veriyoruz. Yani biz burada anne çocuk el ele diyerek eğitimlerimizi tamamlıyoruz. Kurslarımızın hepsi ücretsiz ve bizlerin kapısı herkese açık. Özellikle ana sınıfımız için 4-6 yaş çocuklarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Marmarabirlik’ten Üreticiye 630 Milyon TL Ödeme

2023/2024 iş yılı ürün alım kampanyasının son dilim ödemesini 26 Nisan 2024 tarihinde yapa…