Home FOTO GALERİ Başkan Kurtulan’dan Kadınlar Günü kutlaması

Başkan Kurtulan’dan Kadınlar Günü kutlaması

- Guncellenme Tarihi: 8 Mart 2017 14:29
5 min read
Başkan Kurtulan’dan Kadınlar Günü kutlaması için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, hayatın her alanında topluma güç veren kadınların, fedakarlıkları ve üretimleriyle geleceği şekillendirdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Uğur Böceği Kültür Merkezi ve BUSMEK kursiyerleri ile kahvaltıda buluşarak, Mustafakemalpaşalı kadınlara ev ziyaretlerinde bulundu.

Belediye Meclis Üyeleri; Melahat Kamile İlhan, Mualla Ekemen ve Arzu Yıldırım’ında katıldığı kahvaltıda 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Sadi Kurtulan,  dünyadaki tüm güzelliklerin oluşumunda kadınların öncü emekler verdiğini belirtti.

 

‘İçimiz buruk’

 

Bu yıl ki 8 Mart’ı kadın işçilerin hayatını kaybettiği kaza nedeniyle buruk kutladıklarını kaydeden Başkan Kurtulan; ” Bu özel günde maalesef içimizi yakan bir haberle sarsıldık. Dünya Kadınlar Günü kutlamaları için Bursa’dan Ankara’ya giden 7 kadın işçinin elim bir trafik kazası sonrası hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Tabi ki kadınlarımızın toplum hayatındaki yeri ve katkıları asla göz ardı edilemez. Kadın ve erkeğin bir elmanın iki yarısı gibi el ele vererek bu ülkede neler yaptığını tarihimizden biliyoruz. Özellikle son 15 yılda bunun yakın şahidiyiz. Kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunarsak, toplum olarak o oranda güçleniriz. Mustafakemalpaşa özelinde Uğur Böceği ve BUSMEK kurs merkezleri, kadınlarımızın sosyal hayata katılımlarına öncülük ediyor. Binlerce kadın kursiyerimiz yeteneklerini bu kurslar sayesinde toplumla paylaştı. Kadınlarımızın olmadığı hiç bir yerde güzellik yoktur.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘ Türk kadını kadar kahraman bir başka insan rastlamak mümkün değildir’. Bu kahraman kadınlarımızın  bundan sonra kültürde, sanatta, ticarette ve sosyal hayattaki tüm faaliyetlerinde yanında olmaya devam edeceğiz. Bu özel günün bütün kadınların hak ettiği yere gelmesi, eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi

ve bütün sorunlarının çözümü için bir kıvılcım olmasını temenni ediyorum” dedi.

Başkan Sadi Kurtulan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Mustafakemalpaşalı kadınları da unutmadı.

Eşi Necibe Kurtulan’la birlikte ev ziyaretleri yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sohbet ettiği kadınlara çeşitli hediyeler verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …