Home FOTO GALERİ Bursa Valisi İzzettin Küçük BTSO ve İŞKUR arasında imzalanan İşbirliği İmza Törenine katıldı.

Bursa Valisi İzzettin Küçük BTSO ve İŞKUR arasında imzalanan İşbirliği İmza Törenine katıldı.

- Guncellenme Tarihi: 10 Mart 2017 13:14
4 min read
Bursa Valisi İzzettin Küçük BTSO ve İŞKUR arasında imzalanan İşbirliği İmza Törenine katıldı. için yorumlar kapalı
0

BTSO Altıparmak Hizmet Binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük;”Cumhurbaşkanımızın öncülülüğünde başlatılan ve hükümetimizin de açıkladığı destek ve teşvik paketleriyle ivme kazanan istihdam seferberliği kapsamında  daha önce BTSO ‘da iş adamlarımızla birlikte bir toplantı yaptık. O hususta 80 bin kişilik bir rakam açıklandı. Şimdi öğreniyoruz ki bu rakamın yarısı gerçekleşmiş, tahakkuk etmiş.  İŞKUR ve işverenlerimiz arasında yapılacak protokol neticesinde açılacak 3 ofis, iş arayan ile işçi arayan arasında bir köprü olacak.  BTSO ve İŞKUR’a teşekkür ediyorum. İlimize hayırlı olsun. Bizim azmimiz, moralimiz, gayretimiz gayet iyi. Rakamlar ortada, bundan sonra da hızlı ivme kazanacak şekilde devam edeceğiz.”dedi.

 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise ” Bu işbirliği, özellikle sanayinin ve iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikteki kişilerle, onların ihtiyacı olan işi buluşturacak bir ara yüz gibi olacak. Umut ediyoruz burada  güzel bir işbirliğimiz olacak ki zaten bugüne kadar hep vardı. Bundan sonra daha hızlandırarak yapacağız.

Çok güzel haberlerde var tabi burada paylaşacağız. Biliyorsunuz ‘Bursa’da istihdamda 750 bin kişiye ulaşacağız’ dedik sene sonu itibariyle. Sene başında 670 bin, sonra 698 bine çıktı ve şu anda 732 bin. Bu Türkiye’de rekor. Toplamda iki ay içerisinde 23 bin yeni istihdam yarattık. Yani biz sene sonu itibariyle de inşallah 800 bine çıkartıyoruz. Bursa olarak çalışan sayımız bu sene sonu itibariyle 800 bin olacak. Bunu da açacağımız üç tane ofisle de bunları doğru yerlere yerleştirip sirkülasyonu da azaltmış olacağız. Bence en önemlisi bu. Bunu da bu şubelerde sağlamış olacağız.

Biz bu anlaşma ile Türkiye genelinde bu anlamda sanayi bölgelerinde İŞKUR ortaklığında en fazla istihdam ofisi açan kurum konumuna yükselmiş olduk. Esasında 800 bin rakamı da Türkiye için ciddi bir moral kaynağı olacak. Bursa’da Ocak ve Şubat aylarında ülke ortalamasının neredeyse iki katı gerçekleştirdiğimiz ihracat rakamları ve gerçekleşen 33 bin istihdam rakamları sayesinde geleceğe dair umutlarımız daha da büyüyor. Veriler olumlu rakamlar iyi inşaallah 2017 yılı Bursa ve Türkiye için bir sıçrama yılı olacak.” ifadelerini kullandı.

Tören Bursa Valisi İzzettin Küçük, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve İŞKUR Bursa Müdürü Feyzullah Eren Türkmen’in işbirliği antlaşmasını imzalaması ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …