Home EĞİTİM İMO KAPILARINI BİLGİYE VE PAYLAŞIMA AÇTI

İMO KAPILARINI BİLGİYE VE PAYLAŞIMA AÇTI

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2016 11:09
6 min read
İMO KAPILARINI BİLGİYE VE PAYLAŞIMA AÇTI için yorumlar kapalı
0

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi’nin düzenlediği 2011 yılı ve sonrası mezun olan inşaat mühendislerine ve 4. sınıf inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Deneyimli Mühendislerden Mesleki Paylaşım Günleri’ sona erdi.

İMO Bursa Şubesi, genç üyelerini, mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 8-19 Kasım tarihleri arasında tecrübeli inşaat mühendisleri ve akademisyenlerle bir araya getirdi. ‘Deneyimli Mühendislerden Mesleki Paylaşım Günleri’ etkinliği kapsamında İMO Bursa Şubesi’nde deneyimli inşaat mühendisleri, Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri genç mühendislere ve mühendis adaylarına eğitim verdi.

SON DERS PROF. DR. DOĞANGÜN VE PROF. DR. YÜKSEL’DEN

İMO Seminer Salonu’da düzenlenen etkinlikte son seminerleri UÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ve BTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Yüksel verdi. Prof. Dr. Doğangün, binalarda onarım ve güçlendirmeyi anlattı. Prof. Dr. Doğangün, “Deprem, rüzgar, su baskınları gibi doğa olaylarını engelleyemezsiniz. Onlara yol vermelisiniz” dedi.

Prof. Yüksel ise yüksek yapılarla ilgili bilgi verdi. Dünyadaki yüksek yapı yoğunluğunun ekonomik olarak gelişmiş bölgelerde olduğunu belirten Prof. Dr. Yüksel, şehirlerdeki nüfus yoğunluğu, arsadan azami kazanç, teknolojik gelişim ve firmaların gücünü göstermek istemesi nedeniyle yüksek yapılara yönelim olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yüksel, yüksek yapıların sakıncalarıyla ilgili ise şunları sıraladı: “Şehirlerin siluetinin ve tarihi karakterinin bozulması, insan psikolojisine olumsuz etkileri, ulaşım ve altyapı sorunları, civardaki binaların güneş ve manzarasını engellemesi, rüzgarın zarar verici etkisi, yangın, deprem ve çevresel riskler.”

ALBAYRAK: SİZİN DERDİNİZ BİZİM DERDİMİZ

Prof. Doğangün ve Prof. Yüksel’in ardından İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, seminer dizisinin kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Yoğun iş temposunda eğitimlere katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür eden Albayrak, İMO’nun kapılarının tüm inşaat mühendislerine açık olduğunu vurguladı.

Başkan Albayrak, genç meslektaşlarına tavsiyelerde bulunarak, “Mesleğinizin başındasınız. Mesleki anlamda maziniz temiz. Her biriniz inşaat mühendisliğinin farklı dallarında uzmanlaşacak meslek hayatınıza devam edeceksiniz. Bu doğrultuda meslek etiğine ve meslek ahlakına titizlik gösterin. Meslek maziniz her zaman bugün ki gibi temiz kalsın. Sorunlarınızı her zaman bize aktarabilirsiniz. Çünkü sizin derdiniz bizim derdimiz” dedi. Albayrak, İMO Bursa Şubesi İMO’nun yıl boyunca üyelerine çeşitli etkinliklerle hizmeti sürdüreceğini de kaydetti.

Seminerin sonunda İMO Bursa Şubesi Başkanı Albayrak, deneyimlerini genç meslektaşlarıyla paylaşan inşaat mühendislerine teşekkür belgesi takdim ederken Deneyimli Mühendislerden Mesleki Paylaşım Günleri’ne katılan, eğitimleri kaçırmadan takip eden genç inşaat mühendislerine ve mühendis adaylarına katılım belgeleri verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Obezitenin Çözümü Obezite Cerrahisinden Geçiyor

Nev Esentepe Genel Cerrahi Gastroenteroloji Cerrahisi Bölümü’nden Doç. Dr. Ufuk Arslan, ob…