Home GÜNCEL Bursa Şehadet Camisi’nde Tarihi Saat Çalındı..!

Bursa Şehadet Camisi’nde Tarihi Saat Çalındı..!

- Guncellenme Tarihi: 23 Kasım 2016 10:04
2 min read
Bursa Şehadet Camisi’nde Tarihi Saat Çalındı..! için yorumlar kapalı
0

Bursa’da 1365 yılında Sultan 1.Murat Han tarafından yaptırılan Şehadet Camisi’nde depoda bulunan tarihi saat çalındı.

28 Mayıs 2016 tarihinde bitirilip ibadete açılması gereken tarihi Şehadet Camii‘nin restorasyonu henüz tamamlanıp ibadete açılmadı.

Kapısında kilit olmayan bu depodaki eşyaların çalınma riskine karşı vatandaşlar daha evvel yetkilileri defalarca uyardıklarını beyan ettiler. Paha biçilemeyen saatin yerinde yeller eserken, yetkililerin gereken tedbiri almaması vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Tarihi eşyalara sahip çıkılmadığını söyleyen antikacı Cem Işıltan, “Ben Şehadet Camii’nin yanında antikacılık yapıyorum. 3 ay evvel caminin içindeki malzemelerin depoya konduğunu ve uygunsuz şartlarda saklandığını gördük. Gazetecileri aradık. Haber yapılmasına rağmen hiçbir tedbir alınmadı. Sonunda korkulan oldu ve tarihi saat çalındı. Ben antikacı olduğum için o saatin ne kadar kıymetli olduğunu iyi biliyorum. Antika camiasında bilinen bir saatti” dedi.

Bursa Eski Eserleri Sevenler Derneği üyesi Ali Turan ise, “Camide restorasyon başlayınca, içindeki antika eşyalar emniyetli olmayan bir depoda saklanıyordu. Antika saat hırsızlar tarafından çalındı. Daha evvel yetkililere çalınma riski olduğunu söylememize rağmen hiçbir tedbir alınmadı. İhmalden dolayı tarihi saat çalındı” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Taşımacılıkta Bir Ülke ile Daha Sınırları Kalktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karm…