Home GÜNCEL Suuçtu’ya Doğa Dostu Tesis

Suuçtu’ya Doğa Dostu Tesis

- Guncellenme Tarihi: 22 Kasım 2016 11:24
4 min read
Suuçtu’ya Doğa Dostu Tesis için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’nın gözde turizm bölgelerinin başında gelen Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, yeni sosyal tesislere kavuşuyor.

Adnan Menderes Meydanı, Gençlik ve Spor Merkezi gibi Mustafakemalpaşa’ya yeni sosyal yaşam merkezleri kazandırma çalışmalarını sürdüren Mustafakemalpaşa Belediyesi, marka tescili yapılarak değeri korunan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı için hazırlanan doğa dostu sosyal tesis projesinin yapımına başladı.suuctuya-doga-dostu-tesis-5

Mustafakemalpaşa’ya 18 km. uzaklıkta bulunan 38 metre yüksekliğindeki tabiat harikasının turizme kazandırılması için hazırlanan 260 bin TL’lik yatırımın temeli atıldı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Enver Erdoğan ve Mustafa Eren ile birlikte daire müdürlerinin katıldığı bir törenle projenin ilk adımı olan

75 m2’lik kır lokantası ve teras kafenin temeline ilk harcı attı.

 ‘Suuçtu nezih bir ortama kavuşacak’

Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bölgenin turistlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde modern ve doğa dostu donatılarla buluşacağını söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne devredilmesinin ardından şelale bölgesinin tüm bakımını, kontrolünü ve tesis yapıp işletebilme yetkisini alarak Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescilini yaptırdıklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bölge turizminin en değerli varlıklarından olan Suuçtu Şelalesi’nin eksikliklerini gidereceklerini dile getirdi.

Suuçtu Şelalesi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin beklentilerini karşılayacaklarını dile getiren Başkan Kurtulan; ” Yıllarca ihmal edilen bu bölgeyi 2014 yılında devraldık. Geçen zaman içerisinde Suuçtu’nun turizm değerini arttıracak, hizmet odaklı projelerinin neler olabileceğini planladık. Şimdi bu projeyi hayata geçirdik. Yeni bir konseptin temelini attık. Mustafakemalpaşa’nın sahip olduğu bu güzel doğa harikası misafirleriyle en nezih ortamda buluşacak. Çevreye duyarlı bir şekilde hazırlanan bu proje Suuçtu’ya değer katacak. Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı’na gelenler artık burada ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Proje ile bu bölge, kır lokantasından büfelere, yaya köprülerinden otopark alanlarına kadar birçok yeniliğe kavuşacak. 2 ay içerisinde bölgedeki çalışmalar tamamlanacak. Özellikle planlama alanı içerisinde herhangi bir ağaç kesimi yapılmayacak. Tabiat parkının sahip olduğu değerleri koruyacağız ” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…