Home Duyuru BUMİAD 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.

BUMİAD 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI.

- Guncellenme Tarihi: 21 Kasım 2016 09:08
3 min read
BUMİAD 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI. için yorumlar kapalı
0

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı M. Orhan Efe 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları sebebiyle bir açıklama yayınladı.

Orha Efe’nin açıklaması şöyle:

“Dünya çocuk hakları günü Türkiye’nin cinsel istismarı konuşması son derece üzücüdür.

İnsan yaşamının en korumasız ve en korunmaya muhtaç dönemi çocukluk dönemidir. Sevgiye, ilgiye muhtaç olan çocuklarımızın temiz hava solumaktan, kaliteli eğitim hakkına kadar, uyuşturucu bağımlılığından korunma hakkından cinsel istismara kadar onlarca hakkı bulunmaktadır.

20.Kasım.1989 da Birleşmiş milletler Genel Kurulunda kabul edilen, Türkiye’nin 14.Ekim.1990 da imzaladığı ve 27.Ocak.1995 yılında resmi gazetede yayınlanan bildirgenin tam 54 amir hükmü bulunmaktadır.

Çocuk gelinlerin sayısının artması ve giderek yaş oranının düşmesi yüz kızartıcı bir durumdan öte suç mesnedi teşkil etmektedir. Çocuklarımızın uyuşturucu bağımlılığından korunma hakkı gibi, Cinsel istismardan da korunma hakkı bulunmaktadır. Bunun sorumluluğu da bizlere aittir.

Türkiye gündemini meşgul eden yasa tasarısı Dinimize, kültürümüze, örf adet ve geleneklerimiz ile çocuk haklarına aykırı maddeler içermektedir. Evliliğin suçu ortadan kaldıracağı varsayımı BİLAKİS ÇOCUK GELİN EVLİLİKLERİNİ TEŞVİK EDİCİ UNSUR OLACAKTIR. SUÇA TEŞVİK OLACAKTIR.

En kısa zamanda gerekli düzeltmelerin yapılmasını önemle arzu ediyor bu konuda İktidar tarafından gerekli adımların atılacağı ve maddelerde düzeltmeye gidileceğinin mesajlarının verilmesini destekliyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Duyuru
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…