Home EĞİTİM HAYAT HASTANESİ’NDEN YILDIRIMLI KADINLARA OBEZİTE SEMİNERİ…

HAYAT HASTANESİ’NDEN YILDIRIMLI KADINLARA OBEZİTE SEMİNERİ…

- Guncellenme Tarihi: 19 Kasım 2016 08:58
2 min read
HAYAT HASTANESİ’NDEN YILDIRIMLI KADINLARA OBEZİTE SEMİNERİ… için yorumlar kapalı
0

Özel Hayat Hastanesi Diyetisyeni Dilara Süngü Bulut, Yıldırımlı kadınlara ‘Sağlıklı Beslenme ve Obezite’ başlığıyla detaylı bir sunum yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali’nde düzenlenen seminerde sağlıklı beslenmenin püf noktaları ele alındı.

Beslenmeyi; İnsanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan besin öğelerini vücuduna alıp kullanabilmesi olarak tanımlayan Dyt. Dilara Süngü Bulut, enerji dengesinin önemine dikkat çekerek, “Gün boyu tüketilen yiyecek ve içecekler bize enerji sağlar. Bu enerji tam olarak harcanamadığında şişmanlık görülebilir” şeklinde konuştu.

Hareketsizlik ve sağlıksız besinlere yönelik özendirici reklamların obezite tedavisini engellediğini söyleyen Bulut, katılımcılara beden-kütle endeksinin nasıl hesaplanacağını da anlattı.

Yetersiz ve dengesiz beslenmenin vücut direncini düşürdüğünü hatırlatan Bulut, “Sebze ve meyveler kış döneminde artan vitamin mineral gereksinmesinin karşılanması için oldukça önemlidir. Dolayısıyla her gün mutlaka sebze yemeği veya salata tüketilmelidir” ifadelerini kullandı.

Günde 8-10 bardak su tüketilmesi gerektiğini de söyleyen Dilara Süngü Bulut, TV karşısında çok vakit geçirilmemesi gerektiğini de dile getirerek, haftada en az üç gün birer saat yürüyüş yapılmasını önerdi. 1-7

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…