Home GÜNCEL Atatürk’ü anma konseri duygu seline sahne oldu

Atatürk’ü anma konseri duygu seline sahne oldu

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2016 12:06
5 min read
Atatürk’ü anma konseri duygu seline sahne oldu için yorumlar kapalı
0

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) sponsorluğunda, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından düzenlenen Atatürk’ü Anma Konseri Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Yoğun ilgi gösterilen “Sarı Zeybek” konserinde Şef Kıvanç Tepe, solistler Şahan Gürkan, Ercan Irmak, Onur Ermez, Eda Bingöl Gürkan, Leyla Ceren Koç, Enver Töre, Ayşe Ceylan Brant ve Koro Şefi Levent Sezgin liderliğinde DMD Gençlik Korosu sahne aldı.

Sarı Zeybek, Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı ekseninde ülkenin tarihini ve imparatorluktan cumhuriyete evrilmesini konu alıyor. Eserin müzikleri Fahir Atakoğlu tarafından bestelendi, metinleri Cennet Türker ve Şahan Gürkan tarafından hazırlandı ve orkestra, koro ve solistler için düzenlenmesiyle orkestrasyonu da eserin orkestra şefi olan Kıvanç Tepe tarafından yapıldı.

Konser boyunca duygu yoğunluğu oluşturan orkestra, piyano, ney, soprano, mezzo soprano ve bariton solistlere ek olarak anlatıcılar ve oyuncular da konuyu dramatize ederek canlandırdı. Eserde Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının önemli aşamaları, savaşları, aşkları, devrimleri, ülküsü, fikirleri, ve genç Türkiye Cumhuriyeti konularını kapsayan sekiz müzik parçası, Fahir Atakoğlu’nun çeşitli albümlerinde yer alan eserlerinden seçildi. Hikâye anlatı ve canlandırmaların yanı sıra ses ışık ve görüntü efektleri de kullanılan konserin anlatı metinlerinde Türk edebiyatının önde gelen yazarlarının şiir ve metinlerinden de yararlanıldı.

ataturku_anma_konseri_foto_01İlk sahnelenişi Samsun’da Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından yapılmış, gördüğü büyük ilgi nedeniyle Eskişehir’e turne yaparak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından da seslendirilmiş olan eser, müziklerle birlikte 7 bölüm halinde sunuldu. Bu bölümlerde Osmanlı İmparatorluğu’nu çöküşe ve 1. Dünya Savaşı’na sürükleyen koşullar, Mustafa Kemal’in okul yıllarından Trablusgarp Savaşı’na gönüllü gidişine kadar olan bölüm, Sofya’da askeri ateşe olduğu dönem, ardından Çanakkale Savaşları’na geçişi, annesi Zübeyde Hanım ve yaşadığı zorluklar, İstanbul’un işgalinden Büyük Taarruza kadar olan dönem, milli mücadele sırasında Ata’nın her zaman yanında ve destekçisi olan Fikriye Hanım’ın hüzünlü hayat hikayesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve devrimler büyük bir başarıyla sahnelendi. Konserin finali “Sarı Zeybek” parçası ile gerçekleştirildi ve tüm sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı. Kapanışta şef ve solistlerle anlatıcı ve oyunculara çiçek takdim edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…