Home EKONOMİ Mustafakemalpaşa’ya 14 milyonluk arıtma tesisi

Mustafakemalpaşa’ya 14 milyonluk arıtma tesisi

- Guncellenme Tarihi: 11 Kasım 2016 12:03
4 min read
Mustafakemalpaşa’ya 14 milyonluk arıtma tesisi için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’nın altyapı ihtiyaçlarının başında gelen Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımı için düğmeye basıldı.

2026 yılı için 98 bin, 2046 yılı için ise 146 bin kişiye hizmet vermesi planlanan Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapım çalışmaları Fevzi Dede Mahallesi Ayazma Mevkii’nde başladı.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Kanalizasyon Daire Başkanı Mesut Boz, İşletmeler 2. Bölge Daire Başkanı Orhan Çağlayan, Kanalizasyon Yapım Şube Müdürü Filiz Çubukçu ve Altyapı Kontrolü Mustafa Gülgün ile birlikte Atık Su Arıtma Tesisi inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

’40 yıllık özlem’

Alt yapı hizmetlerinin en önemli kısmını teşkil eden 14 milyon 474 bin TL’lik arıtma tesisi ve 6 km’lik kolektör çalışmasının 2018 Aralık ayında tamamlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,Mustafakemalpaşa’nın 40 yıllık özleminin gerçekleştiğini belirtti.

Çalışmanın tesis inşaatı ve bir yıllık işletme ve bakımını içerdiğini dile getiren Başkan Sadi Kurtulan; ” Altyapının köklü bir çözüme kavuşturulması için Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin direktifleri doğrultusunda BUSKİ tarafından Atık Su Arıtma Tesisi imalatına başlanıldı. Hedefimiz alt yapıda standardı yakalamak. Vatandaşlarımızın en büyük beklentisi de alt yapısı tamamlanmış sağlıklı bir kentte yaşamak. Mustafakemalpaşa’nın her noktasında bu ihtiyaçları etaplar halinde gideriyoruz. Kanalizasyon atıkları artık kontrol altında tek bir noktada toplanacak. Tesis; giriş kapısı, ince-kalın ızgara,kum tutucu,dağıtım yapısı, biyolojik fosfor giderim tankı, havalandırma tankı, son çökertme tankı, graviteli ve mekanik çamur yoğunlaştırıcı, çamur depolama, çamur susuzlaştırma ve boşaltım ünitelerinden oluşacak. Tesis tamamlandığında ilk kademede günde 17 bin m3 su arıtılacak. İkinci kademede ise bu miktar günlük 25 bin m3’e yükselecek ” dedi.

mustafakemalpasaya-14-milyonluk-aritma-tesisi-4 ‘Kirlilik yükü azalacak’

Mustafakemalpaşa’nın atık su problemini çözüme kavuşturacak tesislerin Uluabat Gölü’ne giden kirlilik yükünü de azaltacağını kaydeden Başkan Kurtulan; ” Gelecekte daha sağlıklı bir Mustafakemalpaşa’da yaşamak için en büyük sorumluluğumuz olan çevre yatırımlarını Büyükşehir ile birlikte koordineli çalışarak hayata geçireceğiz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…