Home EKONOMİ Tuhaf İmar Planları ve Mudanya

Tuhaf İmar Planları ve Mudanya

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 14:25
4 min read
Tuhaf İmar Planları ve Mudanya için yorumlar kapalı
0

Mudanya Hasanbey Mahallesi Selvili Sokak’ta 60 senedir oturduğunu dile getiren 80 yaşındaki Nefise Demiray’ın önündeki arsaya imar planına göre inşaat yapılmaya başlandı. Fakat inşaata bitişik olan 3 evin ön cepheleri ve Nefise Teyzenin evinin kapısı duvarla örülerek kapatıldı. Hafriyat kazıları başlarken, evinde mahsur kalmamak için kızının yanına sığınan Nefise Demiray, şimdi evine giremiyor.

mudanyanin-tuhaf-imar-planlari80 YAŞINDAN SONRA SOKAKTA KALDIM

Çaresizce belediyeden yardım bekleyen Nefise Demiray kara kışta sokakta kaldığını yaşlı gözlerle anlattı. ” Bir gün evimin önü ansızın kazılmaya başlandı. Daha sonra temel atılmasıyla evimin önü kapandı. Belediyeye defalarca gittim, ancak yardımcı olmadılar. Bir aydır evime giremiyorum. Çocuğumun evinde kalıyorum. 80 yaşından sonra sokakta kaldım’ dedi.

EŞYALARIMIN YARISI EVİN İÇİNDE KALDI

Eşyalarının yarısını zor taşıdığını belirten yaşlı kadın ‘ Eşyalarımın yarısı evin içinde kaldı, hiçbir şekilde çıkartamıyorum. Kocamdan kalan emekli maaşıyla geçiniyorum. Bu insanlığa sığar mı? 80 yaşındaki dul bir kadını sokakta bıraktılar” diye dert yandı.

mudanyanin-tuhaf-imar-planlariBELEDİYE ‘MEVZUAT GEREĞİ YIKMAMIZ İCAP EDER

Mudanya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, Nefise Demiray’ın evinin ruhsatsız olduğunu ve senelerdir başkasının mülkünü kullanarak evine girip çıktığını ifade etti. “Nefise ninenin evinin yola cephesi yok. Bugüne kadar başkasının arsasının üzerinden geçip gidiyormuş. Vaktiyle boşken kullanmış. Belediyeden izin alınmadan yapılan imar mevzuatına aykırı bir bina. Tapu kayıtlarını kontrol ettik. 1957 öncesi herhangi bir kaydı yok. Eğer bina 1957’den önce yapıldıysa bunu ispat etmesi gerekiyor. Ancak biz araştırdık, 1957 öncesinden tapu kaydı çıkmıyor. Nefise teyzenin yanındaki evlerden biriyle anlaşıp çıkış yolu yapması ya da iki parsel ile birleşip mevzuata uygun yeni bir bina yapması lazım. Başka bir şey yapılması mümkün değil. Biz işlem başlatırsak mevzuat gereği yıkmamız icap eder” diyerek yapılan işlemi savundular.

 

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Çocuk Şenliği, Minik Öğrencilerin Gösterileriyle Son Buldu

Osmangazi Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düze…