Home EĞİTİM BEBKA ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ PROJE PAZARI DÜZENLEYECEK

BEBKA ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ PROJE PAZARI DÜZENLEYECEK

- Guncellenme Tarihi: 8 Kasım 2016 15:00
4 min read
BEBKA ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ PROJE PAZARI DÜZENLEYECEK için yorumlar kapalı
0

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından bölgede sürdürülen endüstriyel simbiyoz çalışmaları kapsamında proje pazarı gerçekleştirilecek. Endüstriyel Simbiyoz Proje Pazarı ile “sürdürülebilir üretim” yaklaşımını destekleyen, ar-ge çalışmaları yapan, yeni ürün ve süreç geliştiren, çalışmalarını sanayiye aktarmak isteyen araştırmacılar, girişimciler ve sanayiciler gibi konunun bütün paydaşları bir araya getirilecek.

BEBKA tarafından British Council işbirliğiyle Newton- Kâtip Çelebi Fonu desteğiyle düzenlenen ve 1 Şubat 2017 tarihinde yapılacak Endüstriyel Simbiyoz Konferansı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek proje pazarında, atık yönetimi ve atıkların değerlendirmesi, kaynak yönetimi ve kirliliğin önlenmesi, enerji yönetimi ile bilgi, iletişim ve yönetim sistemleri gibi konularda poster sunumlarıyla projeler tanıtılacak.

Konuyla ilgili BEBKA Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, bölgede bir ilk uygulama olacak Endüstriyel Simbiyoz Proje Pazarı’na katılarak projelerini sunmak isteyenlerin 16 Aralık 2016 tarihine kadar BEBKA’ya başvurmaları gerektiği, konuyla ilgili ayrıntılı bilginin www.bebka.org.tr adresinden de temin edilebileceği ifade edildi.

Endüstriyel Simbiyoz Nedir?

Endüstriyel Simbiyoz doğadakine benzer şekilde birbirine yakın iki bağımsız endüstriyel işletme arasında madde ve enerji değişimi olarak tanımlanmıştır. Bu kapsamda, endüstriyel simbiyoz tercihen birbirine fiziksel olarak yakın olup, normalde birbirlerinden bağımsız çalışan iki veya daha fazla endüstriyel işletmenin bir araya gelerek hem çevresel performansı hem de rekabet gücünü artıracak uzun süreçli ortaklıklar kurması ve dayanışma içinde çalışmasını temsil eder. Diğer bir ifadeyle endüstriyel simbiyoz bağımsız işletmeleri, daha sürdürülebilir ve yenilikçi bir kaynak kullanım yaklaşımı çerçevesinde bir araya getirmektedir. Bu sayede endüstriyel kaynaklı çevresel ve sosyal problemlerin önüne geçmekle kalmayıp aynı zamanda ekonomik getiri de sağlanmış olmaktadır.

Endüstriyel simbiyoz ayrıca, Ar-Ge, inovasyon (yenileşim) ve kümelenme faaliyetlerinin yanı sıra, yeni iş alanları yaratma potansiyeli ile girişimciliği ve bölgesel kalkınmayı da destekleyen bir yaklaşım olarak ortaya çıkmaktadır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

NOSAB’dan Eşitlik Politikası

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tüm çalışanlarına adil ve eşit çalışma ortamını sa…