Home GÜNCEL VALİ KÜÇÜK: MADDE BAĞIMLISI GENÇLERİMİZE EL UZATMALIYIZ…

VALİ KÜÇÜK: MADDE BAĞIMLISI GENÇLERİMİZE EL UZATMALIYIZ…

- Guncellenme Tarihi: 5 Kasım 2016 11:07
10 min read
VALİ KÜÇÜK: MADDE BAĞIMLISI GENÇLERİMİZE EL UZATMALIYIZ… için yorumlar kapalı
0

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun 257. olağan toplantısı ‘Başkanlar Toplantısı’ adı altında MÜSİAD ev sahipliğinde yapıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün de katıldığı toplantıda madde bağımlılığı ve son dönemlerde artış kaydeden boşanmalar konusu ele alındı.

Programa Bursa Valisi İzzettin Küçük, MÜSİAD Bursa Başkanı Mustafa Gürses, Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut başta olmak üzere Gönüllü Kuruluşlar Önceki Dönem Sekreteryası, MÜSİAD Bursa ile birçok dernek ve vakfın başkanı katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu İcra Kurulu Başkanı Burhan Sayılgan yaptı. 1995 yılından bu yana 80’in üstünde dernek ile her ay toplanıp Bursa, ülke ve dünya gündemine ilişkin konuları tartıştıklarını ifade eden Sayılgan, bu birlikteliği 22 yıldır sürdürdüklerini belirtti. 22 yılda birçok önemli hizmeti hayata geçirdiklerini söyleyen Sayılgan, sosyal, kültürel, ekonomik, dini ve eğitim alanında faaliyet gösteren dernekleriyle birlikte güzel işlere imza attıklarının altını çizdi.

Geniş katılımlı konferans yapacağız…

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak son dönemlerde 2 konu üzerinde çalışma yaptıklarını ifade eden Sayılgan şöyle konuştu: “Bursamızı ve toplumun genelini yakından ilgilendiren madde bağımlılığı ve artış kaydeden boşanmalar konusunu bir süredir akademik boyutta ele almaya çalışıyoruz. Yakın zamanda da kent dinamiklerimizle birlikte Merinos AKKM’ de geniş katılımlı bir konferans düzenlemeyi planlıyoruz. Bununla birlikte okullara da giderek özellikle madde bağımlılığı konusunda bilgilendirmeler yapmayı arzuluyoruz. Bizler hayırda yarışmak için ve birbirimizin eksikliklerini gidermek için varız. Kayıp giden ve kolay kazanılmayan kazanımlara, ilke ve değerlere her daim sahip çıkmalıyız.”

Gençlerin beyinleri yanlış inançlarla çürütülmemeli…

Sayılgan’ın ardından MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses konuştu. BGKP’ nin kurulduğu günden bu yana önemli konulara eğildiğini ve birçoğuna çözüm getirdiğini belirten Gürses, “En büyük zenginliğimiz olan çeşitliliğin bir arada bulunamaması sorunu BGKP ile son buldu denebilir. BGKP, bünyesinde 80’i aşkın birbirinden farklı dernek vakfı bulundurarak adeta birliktelik örneği sergiliyor. Bu birliktelik yapılan toplantılarla da ortak akla dönüştü ve Bursa için önemli bir güç haline geldi. BGKP şimdilerde de madde bağımlılığı ve boşanmalar konusunu gündemine aldı. Bunu takdirle karşılıyorum. Gelecek neslimizin beyinlerinin kimyasal maddeler ile çürütülmesinin önüne geçmenin yanında gençlerimizin beyinlerinin yanlış inanç ve fikirlerle çürütülmesini de engellemeliyiz” şeklinde konuştu.

Ülkemiz bir vakıf medeniyetidir…

Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Hamza Akbulut da bünyelerinde 250’den fazla dernek ve vakfı barındırdıklarını ifade etti. Ülkemizin bir vakıf medeniyeti olduğunu belirten Akbulut, Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak toplumun önemli kesimlerini temsil eden dernek ve vakıflarla çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizdi. Akbulut, “Bizim medeniyetimiz için vakıflar çok önemlidir. Günümüzde 50 bin civarı vakıf vardır ve ülkemizde birçok önemli eser vakfedilerek yapılmıştır. Dolayısıyla bizler de bunları yaşatmak, geleceğimize bu özelliğimizi taşımak için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Gecede onur konuğu olarak yer alan Bursa Valisi İzzettin Küçük de Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti. Özellikle son dönemlerde madde bağımlılığı ve boşanmalar konusunda yaptığı çalışmaları takip ettiğini belirten Vali Küçük, bu konuda iş birliğine gitme sözü verdi.

Hepimiz suçluyuz…

Vali Küçük şunları söyledi: “Gençlerimizin madde bağımlısı olmasında sadece ailelerin değil tüm toplumun suçu vardır. Sokakta gördüğümüz madde bağımlısı çocuğu küçümsüyoruz, onu dışlıyoruz, onu yok sayıyoruz. Toplum olarak bu gençlerimize el uzatmalıyız. Kendimize haksızlık yapıldığında feveran ederken aynı haksızlığı başkasına yapmamalıyız. ”

BGKP’nin varlığının kendilerine güç verdiğini ifaden eden Vali Küçük istişareye dikkat çekti. Üyelere, ulaşamadığımız göremediğimiz durumları fark ettiğiniz de konuyu mutlaka bizlerle paylaşın diyen Vali Küçük, gençlere yaklaşma konusunda eksik kaldığımızı söyledi. Vali küçük konuşmasına şöyle devam etti: “Gençlerle iletişim kurma konusunda onlara yaklaşma konusunda biraz eksiğiz. Bilgiden bahsetmiyorum, bilgiyi verebiliriz ama duygu aktarımı yapamıyoruz. Vicdan, merhamet, adalet, sevgi gibi duyguları gençlerimize aktaramadığımızdan bilgi tek başına çok yetersiz kalıyor.”

Hakikati arayıp bulmalı ve onla yüzleşmeliyiz…

Cehaletin bilmeme olmadığının altını çizen Vali Küçük sözlerini şöyle noktaladı: “Cehalet bilmemek değildir. Hakikate karşı saygısız olan, gerçeği aramak için gayreti olmayan kişiler cahildir. Dağdaki çobanı ben bazı konuları bilmediği için cahil olarak nitelendirmem. Önemli olan hakikati aramak, onu bulmak ve onunla yüzleşebilmektir.”

Konuşmalar sonrasında program, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …