Home EKONOMİ ASKON BAŞKANI EYÜP YETİM; ‘‘BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR’’

ASKON BAŞKANI EYÜP YETİM; ‘‘BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR’’

- Guncellenme Tarihi: 4 Kasım 2016 14:31
8 min read
ASKON BAŞKANI EYÜP YETİM; ‘‘BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR’’ için yorumlar kapalı
0

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Yetim ve dernek yönetim kurulu üyeleri Dobruca’da bulunan Ganita Cafe Restoranda ilk basın toplantısını gerçekleştirdi.

 

ASKON BURSA İL YÖNETİMİNE YENİ BAŞKAN

Konuşmalarına, derneğin yönetim kurulu üyelerine ve basın mensuplarına katılımlarından dolayı memnuniyetini dile getirerek başlayan Eyüp Yetim, kendisinin inşaat mühendisi olduğunu ve proje taahhüt işleri ile ilgilendiğini ifade etti.  Arkadaşlarının isteği ile ASKON Bursa İl Başkanlığına seçildiğini vurgulayan Yetim, ‘Görevimizde başarılı olmak Askon’umuzu Bursa’da laik olduğu seviyeye taşımak için Allahın izni ile canla başla çalışacağız’ diyerek açıklamada bulundu.

Eyüp Yetim ‘’ Askon, Türkiye’nin 40 ilinde örgütlü 20 bin üyesi olan Türk Ekonomisine önemli katkı da bulunan işadamları kuruluşudur. Bursa’mızda da 1998’den beri 270 üyesiyle ilimiz ekonomisine ve sivil toplum camiasına katkı sağlamaktadır. ASKON, milletçe kalkınma arzusu taşıyarak ülkemize hizmet etmek isteyen, ülke kaynaklarını yine ülke insanı için en verimli şekilde değerlendirme heyecanı duyan işadamlarının dayanışmasıdır’ dedi.

img_1135ASKON HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA

Hak ve adaletin her şeyin temeli olduğuna işaret eden Yetim, ‘Haksızlık söz konusu olduğunda, arkasındaki güç ne olursa olsun haksızlığa karşı olmak ASKON için vazgeçilmez bir ilkedir’ dedi. ASKON Derneğini ülkenin ekonomik bir düstur haline getirilme mücadelesi olduğunu aktaran Eyüp Yetim, ‘ASKON ülkemiz, insanımız ve ekonomimiz için ortaya konmuş ortak ideal ve iradenin adıdır’ dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ’

15 Temmuz darbe girişimine değinen Yetim, ‘Malumunuz üzere 15 Temmuz sürecinden önce ve sonra açık veya gizli yedi düvelin ülkemize karşı sürdürdüğü ekonomik ve fiili savaşta, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için devletimize ait ekonomik ve stratejik planlara, politikalara bünyemizdeki her sektörle gerekli desteği ivedilikle vereceğini açıkladı.  ‘’Girişimci ve savaşçı ruhumuzla yılmadan, azimle elimizden gelenin fazlasıyla devletimize sahip çıkacağız’’ dedi.

‘BURSA BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR’

Bursa’mızda üye ve üye olmak isteyen işletmelerinde Bursa büyürse Türkiye büyür anlayışı ile şehrimizin diğer sanayi şehirlerine göre rekabet gücünü arttırıp haksızlıkların giderilmesi için mücadele vereceğiz.

Eyüp Yetim, iktisadi hayatın ahlaki ve İslami temelde faizsiz sekilenmesine dikkat edeceğine, dernek üyelerinin gelişimleri için de performanslarını geliştirecek ve hür teşebbüse dayalı girişimcilik ruhunun ekonomi sektörlerinde harekete geçirecek seminerler düzenleyeceğini deklare etti.

SANAYİCİ İŞ ADAMLARIYLA GÜÇ BİRLİĞİ

ASKON Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Yetim, üye firmaları arasında bilgi tecrübe paylaşımıyla yeni ilişkilerin ve işbirliklerinin gelişmesine katkıda bulunmak için ekonomik, ticari ve sanayi ile ilgili başlıkları belirleyip, diğer SİAD‘larla (Sanayici ve İş Adamları Dernekleriyle) ve B.T.S.O (Bursa Ticaret Sanayi Odası) bünyesindeki firmalarla iş ve güç birliği amaçlı toplantılar yapacağını ifade etti. Bünyelerindeki firmaları kümelendirerek her kümenin geliştirilmesi için benzer yapılardan faydalanarak kendi ekonomik ve ticari küme stratejilerini ülke hedeflerini gözeterek oluşturacağını söyleyen Yetim, ‘‘Kuruluşlarımızın rekabet üstünlüğüne katkı sağlayacak teknolojik gelişmelerin iş hayatına uyarlanması üniversite ile sektörler arası işbirliği ve ilişkileri güçlendireceğiz’’ dedi.

VİZYONUMUZ ADALET VE HAKLI ZENGİNLİK

Eyüp Yetim açıklamasında Bursa Askon’u ülke ve dünya adalet temelinde yeniden şekillendirilmesi için haklı zenginlikler üretme vizyonuna ve bu doğrultudaki ilkelere bağlı kalarak yöneteceklerini vurgularken, ‘Kalkınma tutkusu ile harekete geçeceğiz haklı zenginlikler üretmek için doğru adımlar atmaya özenle devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.

‘’Hiç şüphesiz yarının inşası tasavvuruna sahip olan bizler; haklılık, güzellik ve inancımızdan yana tavır koyma kararlılığını gösterirsek, marufun egemenliğini gerçekleştirmeyi de başarabiliriz’ dedi. ‘Hakkaniyet hattı ilk önce bizler arasında ve sonra yeryüzünün her köşesinde kurulmayı bekliyor. Allah bu yolda benimle beraber yürüyecek olan yönetimimizin yar ve yardımcısı olsun. Allah bu yolda Elif gibi olmayı ve asil duruş sergilemeyi bize nasip etsin’ diyerek sözlerini sonlandırdı.img_1127

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…