Home GÜNCEL BEBKA’NIN MALİ DESTEK VE PROJE UYGULAMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BURSA’DA YAPILDI…

BEBKA’NIN MALİ DESTEK VE PROJE UYGULAMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BURSA’DA YAPILDI…

- Guncellenme Tarihi: 2 Kasım 2016 12:39
3 min read
BEBKA’NIN MALİ DESTEK VE PROJE UYGULAMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI BURSA’DA YAPILDI… için yorumlar kapalı
0

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Mali Destek ve Proje Uygulama Bilgilendirme Toplantısı Bursa’da yapıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki toplantıya BEBKA’dan mali destek almaya hak kazanan firmaların temsilcileri ile BEBKA yetkilileri katıldı.

Havacılık – Raylı Sistemler – Savunma Sanayi ile Bilecik Mermer ve Doğaltaş Sektörü’nden oluşan 2016 yılı Mali Destek Programları kapsamında projeleri destek almaya hak kazanan kurum yetkilileri, “Proje Uygulama Eğitimi”yle gelecek süreçte neler yapmaları gerektiği konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Programın açılışında konuşan ve firma temsilcilerine çeşitli konular hakkında bilgiler veren İzleme ve Değerlendirme Birim Başkan Vekili Gürler Sunel, sözleşme süreci ve proje uygulama dönemine ilişkin detaylı açıklama yaptı.

“Proje Uygulama Eğitimi”nde katılımcılara kalkınma ajansı ve yararlanıcı arasında imzalanacak sözleşmeye göre, destekten yararlanma ilke ve kuralları, hibe ödemelerinin usul ve esasları, tarafların hak ve yükümlülükleri hakkında açıklamalarda bulunuldu. Eğitimde ayrıca, yararlanıcıların proje ve faaliyet uygulamaları sırasında uymak zorunda oldukları raporlama ve bilgilendirme yükümlülükleri, satın alma kuralları ve ilkeleri konuları da ele alındı.

Eğitim sonrasında BEBKA yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Proje desteklerinin en etkin şekilde sağlanması, etkilerinin değerlendirilebilmesi ve kamu kaynağının usulüne uygun şekilde kullanılmasını temin etmek amacıyla izleme ve değerlendirme birimleri faaliyet göstermektedir. Bu birim projelerin etkin ve kurallara uygun şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla çalışmaktadır”

Önümüzdeki günlerde, destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri ile sözleşme imzalanacak ve projelerin izleme süreci başlayacaktır.img_0042

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…