Home GÜNCEL AKIN BEY ZABITANIZ UYUYOR MU?

AKIN BEY ZABITANIZ UYUYOR MU?

- Guncellenme Tarihi: 25 Kasım 2016 15:42
5 min read
AKIN BEY ZABITANIZ UYUYOR MU? için yorumlar kapalı
0

Mudanya Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, kaçak hafriyat dökümüyle mücadele etmesi gerekirken kendi kamyonları ile kaçak hafriyat dökerken yakalandı. Skandal belediyeye ait kamyonların Çağrışan Mahallesi Hacı Mahmut Çeşmesi mevkiine kaçak moloz dökerken görüntülenmesiyle ortaya çıktı.

İnşaat hafriyatları belediyelerin belirlediği alanlara ücreti karşılığı dökülebiliyor. Hafriyat sahalarını da Büyükşehir Belediyeleri belirliyor. Belirlenen bu sahalar dışına inşaat hafriyatı dökmek kanunen yasak ve kaçak hafriyat dökümü yapanlara para cezası uygulanıyor. Kaçak hafriyat dökümünün engellenmesi ve çevrenin korunması belediyelerin asli görevleri arasında yer alıyor.

baskan-bu-neBİNLERCE KAMYON HAFRİYAT DÖKÜLMÜŞ

Tüm bunlar ortadayken Mudanya Belediyesi, kendi bölgesindeki bir alana kaçak hafriyatı kendisi döküyor. Mudanya’ya bağlı Çağrışan bölgesinde 0(sıfır) ada 189 parsel 19.050 m2 alanda Mudanya Belediyesi’ne ait kamyonları kaçak hafriyat dökerken görüntülendi. Hacı Mahmut çeşmesi mevkii olarak bilinen alanda uzun zamandır devam eden kaçak hafriyat dökümünün resmi kurum tarafından yapılması ise görenleri hayrete düşürdü.

ENGELLEMESİ GEREKİRKEN…

Çevre hassasiyetini öne çıkaran Mudanya Belediyesi’nin kendi kamyonlarıyla ve muhtemelen ilçede inşaat yapan müteahhitlere ait molozları bu bölgeye kaçak olarak dökmesi, söylemle eylem arasındaki farkı da ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi kaynakları, bölgenin hafriyat sahası olmadığını ve Mudanya Belediyesi’ne moloz dökme izni verilmediğini teyit ediyor. Yani kanunları uygulayarak hafriyat döküm alanları dışında moloz dökümünü zabıta önlemleriyle engellemesi gereken Mudanya Belediyesi bizzat kendisi yasağı çiğneyerek kaçak döküm yapıyor. Bölgede yapılan incelemede bugüne kadar binlerce kamyon moloz döküldüğü ortaya çıktı. Moloz döküldükten sonra Mudanya Belediyesi’ne ait dozerlerle alanın düzlendiği ve yeniden moloz döküldüğü de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

baskan-bu-neBELEDİYE BUNU NEDEN YAPIYOR?

Kamuoyunda Mudanya Belediyesi’nin hukuksuz bu işlemi ne gerekçeyle yaptığı merak ediliyor. Bahse konu alanda binlerce kamyon yükü hafriyat olduğuna ve Mudanya Belediyesi’nin bu kadar hacimli işleri olmadığı bilindiğine göre, müteahhitlerin hafriyatları mı buraya Mudanya Belediyesi’nce taşınıyor? Mudanya Belediyesi, kaçak hafriyat için bu müteahhitlerden bir bedel alıyor mu? Resmi bir kurum belirlenmiş hafriyat bölgeleri olmasına rağmen neden kaçak döküm sahasını kullanıyor?

BELEDİYEYE CEZA YOLDA

Öte yandan Mudanya Belediyesi’nin kamyonları ile kaçak hafriyat dökümünün yapıldığının görüntülenmesi ve ortaya çıkmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Müdürlüğü’nün harekete geçtiği, tutanaklar tutulduğu ve belediyeye para cezası uygulanacağı öğrenildi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …