Home EKONOMİ BALKANTÜRKSİAD BALKANLAR’A TÜRKİYE’Yİ ANLATIYOR…

BALKANTÜRKSİAD BALKANLAR’A TÜRKİYE’Yİ ANLATIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 2 Kasım 2016 12:55
3 min read
BALKANTÜRKSİAD BALKANLAR’A TÜRKİYE’Yİ ANLATIYOR… için yorumlar kapalı
0

Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında ekonomik, kültürel ve eğitim konularında işbirliği köprüleri kurmak amacıyla hareket eden BALKANTÜRKSİAD, 12. Ekonomi Zirvesi’ni Arnavutluk’ta düzenleyecek.

Balkan ve Anadolu topraklarının enerjisini katma değere dönüştürme hedefiyle çalışmalara imza atan BALKANTÜRKSİAD,  ekonomi zirvelerine mola vermiyor.

Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, Slovenya gibi birçok ülkede düzenledikleri ekonomi zirveleriyle Türkiye ve Balkanlar arasında ekonomik, kültürel ve eğitim gibi temel konularda işbirliği bağlarını güçlendiren BALKANTÜRKSİAD’ın sıradaki durağı Arnavutluk olacak. 6-9 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 12. Ekonomi Zirvesi’nde BALKANTÜRKSİAD üyeleri Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve hükümet temsilcileriyle birebir temaslarda bulunacak. Türk iş adamları Tiran’da birçok ikili iş görüşmelerine imza atarak Arnavutluk ve Türkiye arasındaki potansiyel iş bağlantılarını masaya yatıracak.

ÜLKEMİZDEKİ GÜVEN ORTAMINI ANLATACAĞIZ

  1. Ekonomi Zirvesini Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yürüteceklerini kaydeden BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek, Balkan coğrafyası ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin genişletilmesi yönünde adımlar attıklarını ifade etti.

Tiran’daki ekonomi zirvesinde Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve hükümet temsilcilerinin yanı sıra birçok iş adamıyla da bir araya geleceklerini belirten Bilek, “Arnavutluk, Türkiye’yi yakından ilgilendiren bir ülke. Kosova, Makedonya gibi ülkelerde ağırlığı bulunuyor. Amacımız, Arnavutluk ve Türkiye arasındaki ticaret hacmini geliştirmek, kültürel yakınlaşmaya katkı koymak. 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen ülkemizde zedelenmeyen istikrarı ve güven ortamını Arnavut iş adamlarına anlatacağız. Bir toplu iğne başı kadar da olsa ülkemize faydamızın dokunması için gayret gösteriyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …