Home GÜNCEL Osmangazi’de Üzüm Festivali Coşkusu…

Osmangazi’de Üzüm Festivali Coşkusu…

- Guncellenme Tarihi: 3 Ekim 2016 11:12
8 min read
Osmangazi’de Üzüm Festivali Coşkusu… için yorumlar kapalı
0

festival-2Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilerek bu yıl 2’incisi düzenlenen Karabalçık Üzüm Festivali, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Festival kapsamında düzenlenen yarışmada 18 üretici yetiştirdiği üzümleri jüri üyelerinin beğenisine sunarken birinciliği Ziya Ateş isimli yetiştirici kazandı. Türkiye’nin en lezzetli üzümlerinin yetiştirildiği Karabalçık Mahallesi’nde düzenlenen ‘Üzüm Festivali’ne Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve mahalle sakinleri katıldı. Festival Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlarken, kılıç-kalkan ekibi ve Osmangazi Halk Dansları Topluluğu üyeleri de sergiledikleri dans ve gösterilerle festivale renk kattı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Karabalçık, yetiştirdiği tarım ürünleriyle Bursa’yı ve Türkiye’yi birbirinden güzel lezzetlerle buluşturan önemli bir mahallemiz. Bu güzel mahallemizin sakinleri bizlere üzüm festivali düzenlemek istediklerini söyledi. Bizde mahalle sakinlerimizin isteğini dikkate alarak 2014 yılında Karabalçık Üzüm Festivali’nin ilkini düzenledik. Bu festival ile Bursamızın en güzel ve lezzetli üzümlerini yetiştiren Karabalçık köyümüzün üzümlerinin tanıtımının yapılmasını sağlıyoruz. Karabalçık’ta 25 farklı üzüm türü yetiştiriliyor. Hasat döneminde de bu lezzetli ürünün festivalini düzenliyoruz. Aynı üzüm fidanlarını başka bir bölgeye eksek bu lezzeti yakalayamayız. Karabalçık’ın toprağı ve bölge insanının sevgisini katarak yetiştirmesi bu üzümleri bu kadar lezzetli yapıyor” dedi.

“KÖYLERİMİZE HER ALANDA YATIRIM YAPIYORUZ”

Osmangazi Belediyesi olarak köylerde yaşayan vatandaşların ürünlerini tanıtması ve pazarlaması noktasında katkı koymaya çalıştıklarını belirten Başkan Dündar, “Uludağ eteklerinde yer alan köylerimize destek olmak amacıyla ceviz fidanları dağıttık. Köylerimize düğün salonları, çok amaçlı salonlar, meydanlar yaparak hemşehrilerimiz için yeni sosyal alanlar oluşturuyoruz. Her köyümüze park ve spor alanı yapıyoruz. Bu yıl Karabalçık köyümüze de 4 bin 680 metrekare park ve spor alanı yaptık. Fitness alanı, yürüyüş yolları, yeşil alanı ile mahallemiz için yeni bir sosyal alan oldu. Ayrıca Karabalçık İlkokulu’nun da çevre düzenlemesini yaparak, oyun alanı oluşturarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırladık. 2013 yılında Karabalçık köyümüzün bir tarihi mirasını ayağa kaldırmış, tarihi hamamı restore ederek mahallemizin hizmetine sunmuştuk” dedi.festival-1

KÖYLERE LED EKRANLAR YERLEŞTİRİLECEK

Köylerde yapılan ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkındada bilgiler veren Başkan Dündar, “Ova köylerindeki vatandaşlarımızın ürünlerini pazarlayabilmesi amacıyla Armutköy’de ‘Üretici Pazarı’ projemizi hayata geçirdik. Çiftçilerimiz yetiştirdikleri ürünleri burada 12 ay boyunca satılabilecek. Aynı bölgede bir de soğuk hava deposu inşa edeceğiz. Bölgedeki tarımı canlandırmak ve üreticimize destek olmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde köylerimizdeki meydanlara led ekranlar koyacağız. Bu ekranlarda Ziraat Odası tarafından hazırlanan bilgilendirme filmleri gösterilecek. Bu filmlerde çiftçilerimize ürünlerini nasıl daha verimli yetiştirmeleri ve ilaçlama yaparken nelere dikkat etmeleri noktasında bilgilendirmeler yapılacak. Çiftçilerimiz aynı zamanda tarımdaki yenilikleri de bu ekranlardan takip edebilecekler. Bu tür etkinliklerle hem köylerimizi hem de şehrimizi koruyarak ve geliştirerek geleceğe aktarmanın planlarını yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü ve Karabalçık Mahallesi Muhtarı Kasım Çiçek de yaptıkları konuşmalarda festivalin yetiştirilen ürünlerin tanıtımı noktasındaki önemine dikkat çekerek, Başkan Dündar’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Jürinin, hastalıklardan ari olup olmadıkları, irilik, homojen olup olmadıkları, tadı ve görünüşü yönünden değerlendirmeye tabi tuttuğu yarışma sonunda birinciliği Ziya Ateş olurken, ikinci Hasan Özek, üçüncü ise Tuğçe Yukuş oldu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…