Home GÜNCEL ŞEHİT AİLELERİ İLE EL ELE, HERKES ORHANELİ’YE

ŞEHİT AİLELERİ İLE EL ELE, HERKES ORHANELİ’YE

- Guncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2016 20:29
10 min read
ŞEHİT AİLELERİ İLE EL ELE, HERKES ORHANELİ’YE için yorumlar kapalı
0

ORHANELİ BELEDİYESİ HER YIL DÜZENLEDİĞİ KARAGÖZ KÜLTÜR ŞENLİĞİ PROGRAMINI ŞEHİTLER İÇİN DEĞİŞTİREREK EĞLENCE YERİNE MEVLİT OKUTACAK.

Bu yıl 25.si düzenlenecek şenliklerde müzik ve eğlencenin olmayacağını söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, acıların paylaştıkça azabileceğini, bu nedenle gerçekleşecek şenliği şehitler için bir anma ve dua etkinliğine dönüştürdüklerini dile getirdi.

Tatlıoğlu’nun açıklaması şu şekilde;

Bursa basınımızın çok değerli temsilcileri, saygıdeğer arkadaşlar, hepiniz basın toplantımıza hoş geldiniz, sefa getirdiniz.

Hepinizin bildiği üzere güzel ilçemiz Orhaneli’de her yıl düzenli olarak yaptığımız Karagöz Kültür Şöleninin 25.si bu hafta sonu gerçekleştirilecektir.

Orhaneli ,Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık etmiş, Yörük-Türkmen kültürünün en içten yaşandığı , doğal güzellikleri ile öne çıkan bir ilçemizdir.

Bizim kültür şölenimizin amacı , bölge kültürünü yaşamak ve yaşatmaktır. Yıllardır bunu yurdumuzun dört bir yanından katılan binlerce misafirimiz ile paylaşıyoruz.

Geçen yıllarda şenliğimizi biraz daha büyütüp Türkiye Yörük Türkmen Şöleni haline getirdik. Yurt içi ve dışından gelen çok sayıda konfederasyon, federasyon ve dernek temsilcimiz ile Yörük-Türkmen gelenek ve göreneklerini, kültürünü ön plana çıkartacak çok geniş katılımlı bir şölen gerçekleştirdik.

Bugün size buraya sadece festival programımızı duyurmak ve açıklamak için davet etmedim.

Bugün bizler için çok hassas olan vatan ve millet sevgisine ilişkin örnek bir programa sizleri davet için buradayım.

Ülke olarak teröre son bir yıl içinde 700’den fazla şehit verdik. Acımız büyük ancak bu acıları paylaşarak azaltabiliriz. Şehitlerimize sahip çıkmak ancak bizim kültürümüzün temelidir.

Tarih sahnesinde biz Türkler, 1071’de Malazgirt’ten, Çanakkale’ye, İstanbul’un fethinden Kıbrıs Harekatına, binlerce şehit verip gazi olarak vatanımıza olan bağlılığımızı göstermiş bir milletiz.

Bizler için şehitlik mertebesi her şeyden önemli ve değerlidir. Vatan bölünmez bir bütündür ve bayrak, şandır şereftir, bağımsızlığın da en büyük temsilidir. Bu değerlerin yaşatılması şarttır.

Şunu unutmamalıyız: Geleceklerini teminat altına almak isteyen milletler, geçmişlerine dayanıp kuvvet almak zorundadırlar. Kuru kuruya geçmişle övünmek, her şeyi tarihten beklemek değil, Tarihi doğru bilmek ve ondan ibret ve güç almak suretiyle, istikbale ve istiklale daha çok çalışarak hazırlanmak gerekmektedir.

Geçmişi bilmek geleceğinde teminatıdır. Birçok toplum kendi kısa ve kısır tarihlerini destanlaştırıp nesillerine öğretirken; dünya üzerinde bizim kadar bağrından sayısız kahraman çıkarmış, dillere destan zaferler kazanmış, hukuk ve adaletle yönetmiş, adalet ve ilim, kültür ve medeniyette çığır açmış başka bir millete rastlanmadığı halde, ne yazık ki biz tarihimizi, şanlı ecdadımızı yeteri kadar tanımıyor ve tanıtamıyoruz.

Bu yüzden Cumartesi günü kültürümüzün en güzel örneklerini, en derin esintilerini Ata sporlarımızın da içinde bulunduğu gösteri ve etkinlikler ile yaşatacağız.

Pazar günü ise ecdadımızı hatırlayıp şehitlerimize sahip çıkacağız. Okunacak mevlüd-i şerif ile aziz şehitlerimizi yad edeceğiz. Şehit ailelerimiz ile gazilerimizi de bu mevlide davet ediyoruz. Onlara değer vermek saygı göstermek, onların değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. Onların kaybettikleri canlar bizim bağımsızlık ve hürriyetimizi oluşturuyor. Bunu bir kez daha herkese hatırlatmak istiyoruz.

Günümüzde de bağımsızlığımızı, bütünlüğümüzü, diyanetimizi kurtarmak için dış güçlerin bağlantısı olan insanların planlarını bozmak için hala şehit vermeye devam ediyoruz. Bu yüzden vicdanlara seslenmek için Pazar günü şehitlerimizi anmak istiyoruz.

Bundan dolayı ki Pazar günkü etkinliğimizde, müzik ve eğlenceyi çıkarıp Türkiye’nin önde gelen mevlüdhanları ile (İsmail Çoşar, Ahmet Kayalı, Bilal Demirbilek ve Mehmet Atıcı) şehitlerimize mevlüt okumak, onları yad etmek, onlara dualar okumak istiyoruz.

Ne yazık ki, Pazar günkü etkinliğimize katılımın az olacağını söyleyen bir çok arkadaşım oldu. Ben katılım konusunda kendi halkıma, yöreme ve en çok da siz değerli basın mensuplarına güveniyorum. Ben büyük bir cesaret örneği gösterdim ve sanırım bu Türkiye’de bir ilk ve çok güzel sonuçlandıracağız.

Gün birlik ve beraberlik günüdür. Şehitlerimizi anmak sadece Orhaneli Belediyesi görevi olmamalıdır. Vatanı ve milletine sahip çıkan, şehitlerini yad etmek isteyen, vatan millet hassasiyetine sahip herkesi Orhaneli ’ye davet etmek istiyorum.

Bu düşünce ve duygularla toplantımıza katıldığınız için her birinize teşekkür eder, saygılar sunarım.

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Emekli Yaşam Merkezi ile Büyüklerimiz Sosyal Hayatın İçinde Olacak

Cumhur İttifakı AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, “60 yaş üstü 2…