Home GÜNCEL BURULAŞ’IN FIRSATÇI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ

BURULAŞ’IN FIRSATÇI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ

- Guncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2016 23:37
3 min read
BURULAŞ’IN FIRSATÇI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ için yorumlar kapalı
0

BURULAŞ’ın geçtiğimiz aylarda yürürlüğe koyduğu depozitolu manyetik bilet uygulaması, fırsatçı şoförler tarafından istismar ediliyor.

Uygulamaya geçildiğinde bilet fiyatlarına eklenen 1 Lira’nın dolum noktalarında kullanılmış biletler karşılığında vatandaşlara geri ödeneceği, ulaşıma herhangi bir zam yapılmadığı söylenmişti. Fakat ilçelerden gelen şikayetlerde vatandaşların en az 4 Lira ödeyerek satın aldıkları biletleri ile dolum noktalarına gittiklerinde depozitolarını geri alamadıkları, görevlilerin “bizde böyle bir uygulama yok” diyerek vatandaşları geri çevirdiği öğrenildi.

Öte yandan Burulaş yetkililerinden aldığımız bilgiye göre tüm dolum noktalarının depozito ödemesi yapması gerekirken, vatandaşların ödeme yapmayan noktalarda “biz anlaşmalı değiliz, anlaşmalı noktalar ödeme yapıyor” şeklinde cevap verdiği bilgisine ulaşıldı.

1 LİRA FIRSATÇILIĞI

Özellikle bayram tatili boyunca Bursa dışından gelenlerin yoğun olarak kullandıkları manyetik biletlerin kimi otobüs şoförlerince kullanıldıktan sonra toplandığı da gelen bilgiler arasında.

Gazetemize şikayetini dile getiren, kentimize misafir olarak gelen iki vatandaş, Gemlik Kumla arasında yolculuk yapmak için toplam 16 Lira vererek 4 adet kısa manyetik bilet satın aldıklarını, almaları gereken depozitoları ödenmediği gibi, iki biletlerine de “bunları biz topluyoruz” diyerek şoför tarafından el konulduğunu söyledi.

Kağıt tasarrufu ve maliyetin düşürülmesi için geçildiği söylenen manyetik bilette depozito uygulaması, Burulaş’a bağlı kooperatifler tarafından fırsatçılığa dönüştürülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de denetimi sıkılaştırması zorunluluğu kendini gösteriyor.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl’de 23 Nisan Bir Başka Güzel

İnegöl Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 7’den 77’ye herkese bayr…