Home GÜNCEL OSMANGAZİ’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

OSMANGAZİ’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR

- Guncellenme Tarihi: 28 Kasım 2015 12:24
3 min read
OSMANGAZİ’DE METRUK BİNALAR YIKILIYOR için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki kullanılmayan ve madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binaları bir bir yıkarak ortadan kaldırmayı sürdürüyor.

 

Demirtaşpaşa Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahallede atıl durumdaki 4 metruk binanın madde bağımlıları tarafından kullanıldığını belirterek şikayetçi olunca belediye harekete geçti. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine mahalleye giden Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, metruk binaları alınan encümen kararıyla birlikte, mülk sahipleriyle karşılıklı anlaşarak binaları yıktı. İş makineleriyle yıkılan binaların enkazı temizlenerek, hem mahalledeki kötü görüntü, hem de mahalleliyi  tedirgin eden olumsuzluklar ortadan kaldırılmış oldu.

 

Metruk binaların yıkılmasından dolayı Osmangazi Belediyesi’ne teşekkür eden vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde sokağa çıkmaya korktuklarını belirtti. Madde bağımlılarının harabe hale gelen evleri işgal etmesinin kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden mahalle sakinleri, “Bu binalarda uyuşturucu bağımlıları kalıyor. Uyuşturucunun etkisiyle zaman zaman binalar içerisinde ateş yakıyorlar. Her an yangın çıkacak diye tedirgin oluyoruz. Osmangazi Belediyesine durumumuzu ilettik. Şikayetimiz dikkate alındı ve binaların yıkımına başlandı. Sorunumuza duyarlılık gösteren Osmangazi Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Demirtaşpaşa Mahalle Muhtarı İhsan Tozaklı, “Osmangazi Belediyemiz madde bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binalardan kurtulmamızda bize yardımcı oldu. Burası, Bursa’nın tam merkezi ve bu yapılar burada çok kötü bir görüntü oluşturuyordu. Vatandaşlarımız artık bu sokaktan rahatlıkla geçebilecek. Başkanımız Mustafa Dündar’a, mahalle halkım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…