Home GÜNCEL KIRAN DERE ISLAH ÇALIŞMALARI START ALDI

KIRAN DERE ISLAH ÇALIŞMALARI START ALDI

- Guncellenme Tarihi: 24 Kasım 2015 12:33
3 min read
KIRAN DERE ISLAH ÇALIŞMALARI START ALDI için yorumlar kapalı
0

Yıllardır Islah edilmeyi bekleyen İznik gölünün önemli atar damarlarından birini oluşturan Kıran dere artık hayat buluyor. Yaz aylarında sivrisinek yatakları ile yerleşim bölgesini rahatsız eden kıran dere ıslah edilmesinin ardından yerleşim alanları nefes alacak.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersekli’nin girişimleri sonucu Kıran Dere Islah Çalışmalarına başlandı. D.S.İ. Tarafında ihalesi gerçekleştirilen Kıran Dere Çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Osman Sargın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hıştıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İZNİK (2)

500 GÜNDE TAMAMLANACAK

D.S.İ. tarafından 4 trilyon 600 milyon liraya ihale edilen Kıran Dere Islah Projesi 500 gün içerisinde tamamlanacak. 1266 metre uzunluğundaki alanda çift taraflı olarak 3 metre yüksekliğinde taş işlenecek olan bölgede zemininde ise beton kaplama yapılacağı belirtildi.

SİVRİSİNEK YATAKLARINA KÖKLÜ ÇÖZÜM
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklama da ” Yıllardır çözülemeyen ve her yıl temizlenmek zorunda kalan kıran dere bölgesine köklü çözüm bulundu. Buradaki vatandaşlarımızın büyük sorunu olan sivrisinek için D.S.İ yetkilileri ile görüşmemizde bir an önce ıslah edilmesi konusunda görüşlerimizi ilettik. Girişimlerimiz neticesinde gerekli çalışmalar yapılarak Islah Projesi kapsama alındı. Bu gün itibari ile ıslah çalışmaları başladı. Proje aşamasında bizlere destek veren Bakanlık ve D.S.İ. yetkililerine teşekkür ederim. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…