Home EKONOMİ TÜMSİAD 500 ÜYE SAYISINI AŞTI

TÜMSİAD 500 ÜYE SAYISINI AŞTI

- Guncellenme Tarihi: 19 Kasım 2015 12:28
10 min read
TÜMSİAD 500 ÜYE SAYISINI AŞTI için yorumlar kapalı
0

Bursa’nın en etkin STK’larının başında gelen Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi bünyesine katılan 29 üye ile gücüne güç kattı.

TÜMSİAD’ın dernek merkezinin yer aldığı Çırağan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen rozet takma törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir KARLIK, TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Başkanı Cemal BALABANOĞLU, Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Burhan SAYILGAN, TÜMSİAD üyeleri ve yeni üye olacaklar katıldı.

1-

Törenin açılışında konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman ARSLAN, yeni katılım gösteren tüm üyelere hayırlı olsun dileklerini iletirken TÜMSİAD’a üye olarak doğru bir tercih yaptıklarını da belirtti. 2005 yılında kurulan TÜMSİAD’ın 10 yıldır ülkenin her köşesinde önemli hizmetler yaptığını belirten Arslan şunları ifade etti: “Tüm dostlarımıza hayırlı olsun diyorum. İnşallah hep beraber daha güzel yarınlar bizleri bekliyor. TÜMSİAD10 yıldır yaptığı hizmetlerle adından söz ettiriyor. Sizler de zaman içinde buraya katılarak ne kadar doğru bir tercih yaptığınızı göreceksiniz.”

Yapacak çok işimiz var…

2015 yılının sürekli seçim atmosferinde geçtiğinden işlere yeterince konsantre olamadıklarını söyleyen Arslan seçimlerin sonuçlanmasıyla artık işlere odaklanmanın zamanı geldiğini belirtti.Arslan şunları söyledi: “Seçimler bitti, artık çalışma zamanı. Türkiye ekonomisinin yüzde 90’ı KOBİ’lerden oluşuyor. TÜMSİAD’ın da neredeyse yüzde 90’ı KOBİ’lerden oluşuyor. Yani KOBİ’ler olmazsa ekonomi olmaz. Demek ki TÜMSİAD bu anlamda ekonomiye önemli katkılar sağlıyor. KOBİ’lerin Türkiye’deki en büyük sesi oluyor.”

Geçen hafta Pakistan’a iş gezisi için gittiklerini belirten Arslan, önemli temaslarda bulunduklarının da altını çizdi. Arslan: “Pakistan 114 iş alım heyetiyleTÜMEXPO3fuarımıza katılım sağlamıştı. Bizde geçtiğimiz hafta onların misafiri olarak Pakistan’a gittik. Gerek iş adamlarıyla gerekse de siyasilerle çeşitli ve önemli temaslarda bulunduk. Buradaki insanlar dürüst ve işini layıkıyla yapan iş adamlarını bekliyorlar. Daha yapacak çok işimiz var. Duracak bir saniyemiz yok. Bütün üyelerimizin, bütün KOBİ’lerin yurt dışına açılmalarını, yeni pazarlar bulmalarını öneriyor ve istiyorum” şeklinde konuştu.

Gençleri mutlaka ele almalıyız…

Arslan’ın ardından konuşan TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Marmara Bölge Başkanı Cemal Balabanoğlu da TÜMSİAD’ın ülkenin güzel insanlarını bir araya toplayan bir yapısı olduğunu belirtti. Balabanoğlu: “Güzel bir ülkemiz var. Ülkemizde yaşayan çok güzel insanlarımız var. Ama bu insanları bir araya toplayabilmek lazım. İşte bunu da bizler yapıyoruz. Bizim gibi ülkesini seven birlik ve beraberlik sağlamak için, hedeflere koşturmak için çalışan STK’lar yapıyor. Ülkemizin ekonomik gelişimlere ihtiyacı olduğu kadar sosyal gelişime de çok ihtiyacı var. Gençliğimizi kesinlikle ele almalıyız. Ekonomide istediğimiz hedefe ulaşabiliriz fakat arkada bu ekonomiyi yönetecek ülke, bayrak, din ve vatan gibi hassasiyetleri olan,bunlara sahip çıkacak gençlerolmazsa hiçbir önemi olmaz.İşte bu yüzden diyoruz ki TÜMSİAD sadece ekonomik ilişkileri sağlayan bir dernek değil manevi ilişkilere önem veren sosyal bir dernektir” dedi.

Dertlerimiz aynı…

Gecenin konukları arasında yer alan ve aynı zamanda TÜMSİAD’ında yeni üyesi olarak rozet takılanGönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Burhan SAYILGAN da ortak sorunları dert edindiklerini ifade etti. Sayılgan, “Dertlerimiz aynı, hastalıklarımız aynı. Kimseyi yadırgamıyor ötekileştirmiyoruz. Herkesi insan olarak düşünüyor ve değerlendiriyoruz. Bizler doğru olmayanlarla beraber olmalı, onları da doğru olanlarla beraber edebilmeliyiz.Ülkemizde geleceğimizin mümessili olan gençlerimiz için çalışmalıyız. Ben TÜMSİAD gibi bir işadamları kuruluşunun gençlere sahip çıkmak için bu zamanda yaptığı eğitim yatırımlarını duyduğumda sevinçten ağladım, Allah’a şükürler olsun dedim. Benim de ne olursa olsun bu kuruluşun içinde olmam lazım deyip üye olmaya karar verdim” dedi.

TÜMSİAD’ı önemsiyoruz…

Son olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir KARLIK da TÜMSİAD’ı çok önemsediklerini vurguladı. TÜMSİAD’ın doğru ticaret yapan iş adamlarından oluştuğunu ifade eden Karlık, “Bizler TÜMSİAD’ı çok önemsiyoruz. Üstlendikleri sorumlulukları, yaptıkları faaliyetleri, ülke sorunlarının bilincinde olmaları ve bunun için çözümler üretmelerini önemsiyoruz. İslamiyet yayılırken dünyaya baktığımızda bu yayılmada en büyük payın doğru ve dürüst tüccarda olduğunu görüyoruz. TÜMSİAD da doğru ve dürüst ticaret yapan iş adamlarından oluşuyor. Bunun için bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Hep birlikte hem Bursamız hem de ülkemiz için hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Karlık konuşmasının devamında bir kıssadan örnekle; işlerinizi ortakla yapın, bir ortak alım-satım yapsın, bir ortak işleri takip etsin, diğeri de hayır işlerine yönelsin tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından TÜMSİAD’a yeni üye olan iş adamlarına rozet takılarak üyelik belgesi verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …