Home EKONOMİ DÜNYA MERMER SEKTÖRÜNÜN GÖZÜ BURSA’DA OLACAK

DÜNYA MERMER SEKTÖRÜNÜN GÖZÜ BURSA’DA OLACAK

- Guncellenme Tarihi: 18 Kasım 2015 11:29
5 min read
DÜNYA MERMER SEKTÖRÜNÜN GÖZÜ BURSA’DA OLACAK için yorumlar kapalı
0

Bursa Blok Mermer Fuarı 25-28 Kasım tarihlerinde Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde başlıyor. Bursa’nın tanıtımının yanı sıra Mermer ihracatında da yeni bir dönemin açılması için fırsat olarak görülen fuar başlamadan büyük yankı yarattı. MADSİAD tarafından organize edilen fuarda Türkiye’den çıkan 650’ye yakın renk ve cinsteki blok mermerler sergilenecek. Dernek Başkan Yardımcısı Erol Yüce, Yönetim Kurulu üyeleri Hayrettin Durmaz ve Bekir Sami Ufuk, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, Blok Mermer Fuarı için davetiye verdiler.

Kapalı alanda dünyada bir ilk olacak Bursa Blok Mermer Fuarı için bir yıldır hazırlandıklarını ifade eden MADSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Yüce, Çin, Ortadoğu, İtalya, ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesinin gözünün bu fuarda olacağını söyledi. Türkiye’nin 900 yıllık mermer rezervine sahip bir ülke olduğuna dikkat çeken Erol Yüce, 2,5 milyar dolar olan ihracat kapasitesini bu fuar sonrası 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Gemlik’in de sanayi, tarım ve mermer sektörü açısından stratejik önemi olduğunu vurgulayan Yüce, özellikle limanların nakliye, planlama, depolama ve istihdam açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Gemlik Limanlarından yılda 1 milyon ton mermer ihraç edildiğini kaydeden MADSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Yüce, Bursa Blok Mermer Fuarının Mermer ve Madencilik Sektörünün tanıtımının dışında Bursa’nın tanıtımına da büyük katkı koyacağını bildirdi.

MADSİAD olarak Orhaneli İlçesinde maden arama çalışmaları da yapacaklarını anlatan Erol Yüce, Orhaneli İlçesinin Bursa’nın yer altı kaynakları açısından en zengin ilçesi olduğunu belirtti. 1800’lü yıllarda Almanya’nın Orhaneli’nde Krom ve Kalsit madeni aradığını anımsatan Erol Yüce, İlgili Bakanlıklardan yer seçimi izni sonrasında Krom, Kalsit ve Mermer’in yanı sıra Gümüş ve Altın Madeni arama çalışmalarına start vereceklerini açıkladı. Bu çalışmaların Orhaneli, Büyük Orhan gibi ilçelerin kaderini değiştireceğini savunan Erol Yüce, madenciliğin yanı sıra, fuar gibi organizasyonlarla çalışmaları devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

MADSİAD Yönetim Kurulu üyelerine davet için teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, çevreye duyarlı, ülke ekonomisine katkı koyan her türlü proje ve yatırıma destek olmayı sürdüreceklerini bildirdi. Bursa Blok Mermer Fuarının önümüzdeki yıllarda uluslararası düzeyde de yapılmasını temenni ettiğini kaydeden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bursa’ya ve Mermercilik sektörüne büyük katkısı olacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…