Home GÜNCEL İPEK LIONS KULÜBÜ, ‘ERGENLİKTE YAPILAN YANLIŞLIKLAR VE BESLENME’ KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

İPEK LIONS KULÜBÜ, ‘ERGENLİKTE YAPILAN YANLIŞLIKLAR VE BESLENME’ KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ

- Guncellenme Tarihi: 17 Kasım 2015 13:01
3 min read
İPEK LIONS KULÜBÜ, ‘ERGENLİKTE YAPILAN YANLIŞLIKLAR VE BESLENME’ KONUSUNA DİKKAT ÇEKTİ için yorumlar kapalı
0

İpek Lions Kulübü, Özel Sentez Okulları öğrencileriyle Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Güney’i buluşturdu.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Güney, Özel Sentez Okulları 8’inci sınıf öğrencilerine ergenlikte görülen beslenme hataları ve doğru beslenme konusunda sunum gerçekleştirdi. Ergenliğin; fiziksel, biyokimyasal, ruhsal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle yetişkinliğe geçiş dönemi olduğunu söyleyen Güney, “Şimdi ne yediğiniz ileride ne olacağınızı belirler” dedi.

LİONS

Ergenliğin kızlarda 10-12, erkeklerde ise 11-14 yaşları arasında başladığı ve ergenlik çağının 12-18 yaşları arasını kapsadığının altını çizen Güney, “Adolesan dönemi beslenmesi genç bireylerin biyolojik,pisikososyal ve bilişsel yönlerden beklenen gelişimi göstermeleri ve sağlıklı bir yetişkin olmaları açısından çok önemlidir. Bu dönemdeki fiziksel gelişmenin hızına bağlı olarak adolesanların enerji,protein,vitamin ve mineral ihtiyaçları da artmaktadır. Artan ihtiyaçların çeşitli nedenlerden dolayı karşılanamamasına bağlı olarak beslenme bozuklukları görülebilmektedir” diye konuştu.

Yeterli ve dengeli beslenmenin yaşam boyu sağlık sigortası olabildiğini belirten Güney öğrencilere; spora başlamaları, okul takımında yer almaları, telefon konuşmaları yaparken yürümeleri ile televizyon ve bilgisayar karşısında daha az vakit geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencileri, sağlıklı besin seçimlerini kolaylaştıran besin piramitlerihakkında da bilgilendiren Diyetisyen Dilara Güney ayrıca besin değerleri ve besinlerin özellikleri konusunda da uyardı.

İpek Lions Kulübü Başkanı Deniz Güney ise sosyal sorumluluk projelerine hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizerek, “Projelerimizde Lionlar olarak çocuklara özel ilgi gösteriyoruz. Bilgiyi paylaşma ve yayma noktasında hizmetlerimiz devam edecektir. Gönüllük esasıyla gerçekleşen sosyal sorumluluk projelerimize gün geçtikçe yenisini eklemekteyiz. Bugün burada çocuklarımıza yeni bir şey aktarabildiysek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

KFA Fuarcılık Dünya Savunma Sanayisini IDEF’te Buluşturacak

IDEF’25 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C…