Home EKONOMİ FRANSA-TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ KONULARI MÜSİAD’DA ELE ALINDI…

FRANSA-TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ KONULARI MÜSİAD’DA ELE ALINDI…

- Guncellenme Tarihi: 10 Kasım 2015 16:11
5 min read
FRANSA-TÜRKİYE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ KONULARI MÜSİAD’DA ELE ALINDI… için yorumlar kapalı
0

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı’nda görevli Ekonomi Servisi Şefi Sylvian Berger ve beraberindekiler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette MÜSİAD Bursa Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit ve işadamları tarafından ağırlanan heyette; Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı’nda görevli Ekonomi Servisi Şefi Sylvian Berger’e, Ekonomi Müşaviri Stéphan Dubost ve Ekonomi Ataşesi Melisa Atassi eşlik etti.

MÜSİAD (2)

Fransız konukları Bursa’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Murat Bayizit, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin tanıtan bir sunum yaptı. Bayizit, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin, Türkiye’nin en başarılı şubelerinden birisi olduğunu hatırlattı. Bayizit, Bursa Şubesi’nin 300’e yakın üyesi olduğunu söyledi. Bayizit, bu üyelerin birçok farklı işkolunda faaliyette bulunduklarını dile getirdi.

Bayizit, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin tanıtımın ardından Bursa ve Bursa ekonomi hakkında bilgiler verdi. Bayizit, Bursa’nın, Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu belirtti.

 

Bayizit: Bize bir adım gelene biz on bir adım gideriz

MÜSİAD Bursa Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit, “Bursa, Türkiye’nin üretim üssü konumunda bir şehir. Şehrimiz otomotiv, makine, gıda, tekstil gibi belli başlı konular olmak üzere birçok farklı dalda kendisini ispatlamış konumdadır. Bunların yanı sıra Bursa, önemli de bir turizm şehridir. Son yıllarda özellikle de adımızı sağlık turizmi alanında duyuruyoruz. Bildiğiniz üzere Bursa’mızın kaplıcaları yüzyıllarca dünyanın birçok ülkesinden gelen vatandaşa şifa olmuştur. Yani kısacası Bursa, barındırdığı imkanlar ve sunduğu avantajlar neticesinde, Türkiye’nin ender şehirlerindendir” dedi.

Türklerin, duygusal yönü ağır bir toplum olduğunu altını çizen Murat Bayizit, “Biz Türklerle iş yapmak istiyorsanız, önce empati yapmalısınız. Biz çok duygusal insanlarınız. Bize bir adım gelirseniz biz size on bir adım gelebiliriz. Bu durum ticari ilişkilerimizde de geçerli” diye konuştu.

 

Berger: İlişkilerimizi güçlendirmeliyiz

Fransa Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarlığı’nda görevli Ekonomi Servisi Şefi Sylvian Berger de, MÜSİAD Genel Merkezi ile irtibat halinde olduklarını söyledi. Berger, Fransa ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliklerinin geliştirilebileceğini hatırlattı. Berger, bunun için de bu ziyaretlerin önemli olduğunu dile getirdi.

Fransız şirketlerin, Türkiye’de önemli yatırımları olduğunu kaydeden Ekonomi Servisi Şefi Sylvian Berger,bu yatırımların sayısının artması gerektiğini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …