Home EKONOMİ BALKANTÜRKSİAD YENİ ÜYELERİYLE 400 SAYISINA ULAŞTI

BALKANTÜRKSİAD YENİ ÜYELERİYLE 400 SAYISINA ULAŞTI

- Guncellenme Tarihi: 30 Ekim 2015 09:13
14 min read
BALKANTÜRKSİAD YENİ ÜYELERİYLE 400 SAYISINA ULAŞTI için yorumlar kapalı
0

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 14. Sinerji Toplantısı ve Cumhuriyet Bayramı Kutlaması gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur “Bizi biz yapan değerlerimizden ödün vermeden, ama en önemlisi birlik ve beraberliğimizi asla kaybetmeden çok üretmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Dünya ve bölgeler yeniden şekillenirken bizim “bir” olmamız büyük önem arz ediyor” dedi.
Yaptığı sinerji toplantılarıyla Bursa’nın nabzını tutmaya devam eden BALKANTÜRKSİAD, 14. Sinerji Toplantısını yoğun bir katılımın gerçekleştiği Crowne Plaza’da düzenledi. Her sinerji toplantısında gündem oluşturan BALKANTÜRKSİAD’ın 14. Sinerji Toplantısındaki konuğu TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener oldu. Programa CHP Milletvekilleri Lale Karabıyık, Erkan Aydın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, diğer siyasi parti temsilcileri ve iş dünyasının önemli isimleri de katıldı.

8-

Herşeyin üstesinden geleceğiz…
Programın açılış konuşmasını yapan Onur, Cumhuriyetin ilan edilişinin 92. yılını kutladı. Cumhuriyetin büyük bir özveri ve ortak aklın ve uzlaşının sonucu olarak ortaya çıktığını belirten Onur, bu ortak aklı, diyaloğu ve uzlaşıyı devam ettirmek gerektiğini söyledi. Onur sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün bize düşen birbirimizi ayrıştırmadan, bir bütünün parçası olduğumuzu unutmadan anlı şanlı tarihimizin her sayfasına sahip çıkarak, geçmişte olduğu gibi geleceğe de omuz omuza aynı bayrak altında, coşkuyla daha nice yıllar Cumhuriyetimizi kutlamaktır. Yakın zamanda yaşamış olduğumuz Ülkemizin birlik beraberliğine yönelik terör kaynaklı saldırılar hepimizi derinden üzmüştür. İnanıyorum ki, bizlere özgü hasletlerden olan “zor günlerde bir araya gelme” özelliğimizle her şeyin üstesinden geleceğiz.”
BALKANTÜRKSİAD’ın faaliyetlerine de değinen Onur, 14. Sinerji Toplantısında da üye olacaklarla birlikte 400 üyeye ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Onur şunları ifade etti: “Üye sayımız bugün itibariyle 400’e ulaştı. Çok önemli bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyoruz. Biliyoruz ki, birlikten kuvvet doğuyor.” Konuşmasında 13-15 Mayıs tarihlerinde yapılan Balkan ticaret Fuarı’nıyla da ilgili ifadelere yer evren Onur, “12 Balkan ülkesinden firmaları, belediyeleri, ilgili kamu kurumlarını Bursa’da buluşturduk. Önemli iş görüşmelerine ev sahipliği yaptık. Balkan iş dünyasının temsilcileriyle ekonomik işbirliğimizi artıracak önemli paneller düzenledik. Fuar ile eş zamanlı olarak Bursa’mızda ilk defa “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”ni gerçekleştirdik. Sadece Balkan ülkelerinden100’ün üzerinde belediye başkanı zirvemize katıldı. Türkiye belediyelerimizden de sağladığımız geniş katılım ilebirlikte zirvemiz teknoloji ile yerel belediyelerin kucaklaştığı uluslararası bir platform oldu. Ayrıca 4-8 Kasım tarihleri arasında da Slovenya’da Ekonomi Zirvesi düzenleyeceğiz.”

Ekonominin temel bileşeni güvendir…
Önümüzdeki günlerde sandık başına gideceğimizi belirten Onur, seçimlerin huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamında geçmesini diledi. Onur konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bizim iş dünyası olarak işimizin, aşımızın peşine düşebilmemiz için öncelikle ülkemizde güven ikliminin kararlılıkla oluşturulması gerekiyor. Ekonominin temel bileşeni güvendir. Gerek yabancı yatırımcı gerekse iç piyasadaki tüketici güven iklimini yakalayamazsa hareketsizleşir ve bereketsizleşir. Eğer güven yoksa maliye politikaları da, Merkez Bankalarının genişlemeci para politikaları da yeterli gelmez. Güven yoksa bir ülkede büyüme de mümkün değildir, istihdam da mümkün değildir. Seçimlerden sonra tüm siyasetçilerimize düşen temel görev bu güven iklimini oluşturmaktır. Milletimiz iradesini 1 Kasımda ortaya koyduktan sonra siyasilerimizden ülkemizin önünü açacak reformlar için iradelerini kullanmalarını bekliyoruz. İş dünyası olarak bizler; acilen reformların gerçekleşmesini, global ekonomide yer almamızı sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını bekliyor.”
Onur’un ardından konuşan Bursa büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmanın hepimizin görevi olduğuna değindi. 92 yıl bir insan için uzun olsa da develt ömrü için kısa ve genç sayılacağını belirten Ödünç, “Buradaki iş adamlarımız Cumhuriyet’e sahip çıkan ve bunun için gerekli sorumlulukları alan kişilerdir. BALKANTÜRKSİAD’a da böyle güzel bir gecede bizleri birleştirdiği için teşekkür ediyor başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarına ve şehitlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Son olarak konuşan gecenin onur konuğu TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener’de BALKANTÜRKSİAD vesilesi ile Bursalı iş adamlarıyla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu açıkladı. Değişen dünya düzeninde bilginin ve sermayenin transfer edilebileceğini söyleyen Şener kültürün ise sadece entegre edilebileceğini ifade etti. Kültürlerin entegre konusunda BALKANTÜRKSİAD gibi derneklerin önemli rol oynadığını belirten Şener, Balkanlar ile ülkemiz arasındaki kültürel entegrasyonu sağlamanın önemine değindi.

Başarının püf noktaları…
2014 yılında 3 kıtadaki 14 havalimanında 743 bin uçuşta 95 milyon yolcuya kusursuz hizmetler veren ve bu istatistikleri 2015 de daha da artıran bir başarıya sahip olan Şener, başarılı olmanın püf noktalarını iş adamlarıyla paylaştı. Başarının herkesin peşindne koştuğu sihirli bir şey olduğunu belirten Şener, önemli olan kişisel değil toplumsal başarıdır dedi. Şener, “Başarının değil ama başarısızlığın bir formülü var. Değişime ayak uydurmazsanız, çalışmazsanız, arge ve inovasyon yapmazsanız, başarılı olamazsınız. Başarı için zamanı yakalamalı değişimi önceden görüp ona ayak uydurabilmelisiniz. Önce hedefiniz olmalı, sonra hedefinize giden doğru bir strateji ve en sonunda da doğru koltuğa doğru kişiyi oturtmalısınız. Tüm bunları yapabilirseniz başarılı olursunuz” dedi.
Çalışmak, zamanı yakalamak, değişime ayak uydurmak ve odaklanmanın başarının püf noktaları olduğunu belirten Şener, hep galip olmak için uğraştığımızı söyledi. Galip olmak ile kazanmak arasında fark olduğunu belirten Şener, kazanmayı seçmenin daha doğru bir tercih olduğunu belirtti. Şener sözlerini şöyle noktaladı: “Sizin dedeleriniz Balkanlardan buraya sıfırla geldiler. Ayakta durmaları için çalışmaları gerekiyordu. İnovasyon yaptılar çünkü ihtiyaçları vardı. İnovasyon ihtiyaçtan doğar. Ve böylede tozu dumanı yutmadan tozu dumana katabildiler. Sizler de dedeleriniz gibi tozu dumanı yutan değil tozu dumana katanlardansınız.”

400 üyeye ulaştı…
Konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Aytuğ Onur tarafından Sani Şener’e teşekür hediyesi verildi. Ayrıca gecede BALKANTÜRKSİAD’a üye olan ve üye sayısını 400’e çıkaran yeni üyelere belgeleri verildi.
Son olarak protokol ve salondaki konuklar ellerine türk bayraklarını alarak Onuncu Yıl marşı eşliğinde sallayarak muhteşem bir görüntü oluşturdular.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…