Home EKONOMİ İNEGÖL DÜNYA İLE BULUŞUYOR

İNEGÖL DÜNYA İLE BULUŞUYOR

- Guncellenme Tarihi: 30 Ekim 2015 09:20
5 min read
İNEGÖL DÜNYA İLE BULUŞUYOR için yorumlar kapalı
0

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından 6-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan İnegöl Dünya ile Buluşuyor projesinin tanıtımı yapıldı.
İMOS Dernek Merkezi’ndeki tanıtım basın toplantısında konuşan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “İMOS olarak; 2 milyon metrekare üretim alanı, en yüksek üretim teknolojisi, 30 bin kişilik sahasında uzmanlaşmış çalışanları, 2 binin üzerinde üretici firmasıyla Türkiye’nin mobilya ihracatının yüzde 40’ına yakınını karşılama kapasitesine sahip olan ve 150 ülkeye ihraç edilen İnegöl Mobilyasının daha fazla tanıtımı ve yeni pazarlara ulaşması amacıyla, organize ettiğimiz İnegöl Dünya ile Buluşuyor etkinliklerinin ilkini 6-7 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştireceğiz” dedi.
Bu buluşmalar dizisinin, Türkiye’nin en önemli mobilya üretim merkezi konumunda olan İnegöl’ün tanıtımına da büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirten Uğurdağ, “Geleneksel hale getirmek istediğimiz İnegöl Dünya ile Buluşuyor etkinliklerimizin ilkinin İnegöl’e, mobilya sektörü ihracatına ve ülkemiz ekonomisine büyük faydalar getirmesini umut ediyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tüm etkinliklerde olduğu gibi bu etkinliğimizde de hedefimiz kentimizin tüm değerleri ile birlikte tanıtılmasıdır. Bu projemiz 5 kıta 5 toplantı olarak kurgulanmaktadır. İlkinin Afrika olmasının sebebi ise İnegöl mobilyasının Pazar çeşitliliğini arttırmak için hedef aldığımız Afrika ülkeleri ile daha yakın ilişki kurabilmemizin sağlanması ve bizlere o ülkelerde doğru kontakların bulunması noktasında faydası olmasının hedeflenmesidir” diye konuştu.

Afrika Kıtası’ndan 29 ülke katılacak
Projeye destek veren başta İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkürlerini ileten Yavuz Uğurdağ, 6-7 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan buluşmaya Angola Cumhuriyeti’nden Burundi Cumhuriyeti’ne, Cezayir’den Nijerya’ya, Sudan’dan Somali’ye kadar 29 Afrika Kıtası ülkesinin Türkiye’deki Büyükelçileri, Konsolosları, Ticaret Ataşeleri olmak üzere yabancı misyon temsilcilerinin katılacağını dile getirdi.
Uğurdağ, İnegöl’deki buluşma kapsamında Avrupa’nın en büyük kapalı mobilya AVM’si olan MOBILIYUM’u da gezeceklerini söyledi.
Uğurdağ, ziyaretçilerin ayrıca Türkiye’nin en uzun süreli mobilya fuarı durumun da olan ve bu yıl 34’sü düzenlenen MODEF Fuarı ile birlikte İnegöl Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin ilk mobilya müzesini de ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Biz Gençlerimize Güveniyoruz”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de gen…