Home GÜNCEL BAŞKAN SARGIN “AŞURE BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR”

BAŞKAN SARGIN “AŞURE BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR”

- Guncellenme Tarihi: 29 Ekim 2015 11:53
2 min read
BAŞKAN SARGIN “AŞURE BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR” için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla İznik Belediyesi önünde halka aşure dağıtıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Aşure birliktir, beraberliktir. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” dedi.

BEL_8956

İznik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Aşure Programı bu yılda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İznik Belediyesi önünde gerçekleşti. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın kendi eliyle vatandaşlara aşure dağıttı. Aşure Programı’na İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Garnizon Komutanı Fırat Toprak’ın yanında birçok protokol üyesi katılırken, yapılan aşure vatandaşlar tarafından takdir ile karşılandı.

Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Muharrem ayının ve Aşure gününün inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. On Muharrem, yani aşure günü; dinler tarihinde önemli bir gündür. Kaynaklarda ifade edildiğine göre, aşure gününde birçok peygamberin hayatında önemli ve olumlu olaylar meydana gelmiştir. Bu günde, Peygamber Efendilerimiz ve onlara inananlar çok büyük sıkıntılardan, zulümlerden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara, büyük ilahi lütuflara ermişlerdir. Bizlerde bu güzel günde güzel işlere başlangıç yapalım. Bir olalım, birlikte olalım” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…