Home EKONOMİ DOSABSİAD HEYETİ BOSNA HERSEK’TE TEMASLARDA BULUNDU

DOSABSİAD HEYETİ BOSNA HERSEK’TE TEMASLARDA BULUNDU

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2015 11:32
5 min read
DOSABSİAD HEYETİ BOSNA HERSEK’TE TEMASLARDA BULUNDU için yorumlar kapalı
0

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) heyeti Bosna Hersek’te temas ve incelemelerde bulundu.

DOSABSİAD üyesi 11 firma yetkilisi,  Bosna Hersek Tekstil, Ayakkabı ve Dericiler Birliği (UTOK) üyesi 16 firmayla birebir görüşme fırsatı yakaladı. UTOK Genel Sekreteri Amir Medic, UTOK yöneticileri, Bosna Hersek’le İlişkileri Geliştirme Vakfı (BİGMEV) yetkililerinin yer aldığı görüşmelerde önemli iş bağlantıları yapılırken geleceğe yönelik dostluklar da kuruldu. Toplantının ev sahipliğini ise bölgenin en büyük konfeksiyon firmaların bir tanesi olan KISMET firması üstlenirken firma sahibi AlenKaric, DOSABSİAD heyetini kendi tesislerinde ağırladı.

DSCN4823

İZZETBEGOVİC’İN MEZARI ZİYARET EDİLDİ

DOSABSİAD heyeti Bosna Hersek temaslarının 2. gününde ise BİGMEV’i ziyaret etti.  Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Alijaİzzetbegovic’in yaşamının son günlerini geçirdiği yer olan vakıf merkezinde BIGMEV Yönetim Kurulu Üyesi AdisAlagic ve yetkililerle görüşme yapıldı. Ayrıca Bosna Hersek Yatırım Ajansı yetkilileri Hasan Moral başkanlığındaki DOSABSİAD heyetine yabancı yatırımcı için Bosna Hersek’in sunduğu teşvikler, özellikle tekstil ve enerji alanındaki fırsatlar sunum eşliğinde aktarıldı. Görüşmelerin ardından Saraybosna şehrinin tarihi ve turistik yerleri ve Alijaİzzetbegovic’in mezarı da ziyaret edildi.

Bosna Hersek temaslarının son gününde ise DOSABSİAD heyeti ülkenin en önemli sembolleri arasında yer alan Mostar Köprüsü, Alperenler Tekkesi, Tarihi Konjiç Köprüsü ve Çarşısı’nı da gezerek Bosna Hersek’teki Osmanlı izlerini yakından görme şansı yakaladı.

“GELECEĞE DÖNÜK ADIMLAR ATTIK”

3 gün süren Bosna Hersek programı hakkında açıklamalarda bulunan DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral, “Bölgemiz için çok yararlı bir ziyaret oldu. Bosna Hersek tekstil sektörünü yakından inceleme fırsatı yakaladık. Önemli görüşmeler gerçekleştirdik. Yaptığımız ikili görüşmelerde geleceğe dönük sağlam adımlar attık.  Ayrıca UTOK ve DOSABSİAD arasında Bursa’da da benzer bir organizasyonun düzenlenmesi için prensip kararı aldık” dedi.  Başkan Moral Bosna Hersek tekstil sektörüyle ilgili ön toplantı yapıldıktan sonra DOSAB ve Bursa ekonomisiyle ilgili de Bosnalılara bilgilendirme yaptıklarını aktardı.

“BOSNA HERSEK’LE KUVVETLİ KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ VAR”

BİGMEV yöneticileriyle görüşerek Bosna Hersek’teki iş ve çalışma hayatını inceleme fırsatı yakaladıklarını da sözlerine ekleyen DOSABSİAD Başkanı Hasan Moral, “Bosna Hersek’le tarihten gelen çok kuvvetli kültürel bağlarımız var. Türk milletinin gönlünde özel bir yeri olan Alijaİzzetbegovic’i unutmak mümkün değil. Amacımız, kültürel olarak birbirine bağlı bu iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı koymak. Bursa ve Bosna Hersek arasında ticaret köprüsü oluşturmak. Bu hedef için elimizden gelen gayreti gösteremeye hazırız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…