Home GÜNCEL ÇANAKKALE RUHUNU KOMPOZİSYONLA ANLATTILAR

ÇANAKKALE RUHUNU KOMPOZİSYONLA ANLATTILAR

- Guncellenme Tarihi: 28 Ekim 2015 11:21
7 min read
ÇANAKKALE RUHUNU KOMPOZİSYONLA ANLATTILAR için yorumlar kapalı
0

Osmangazi Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ adıyla gerçekleştirilen Çanakkale gezilerine katılan öğrenciler arasında gerçekleştirilen ‘Osmangazi Belediyesi Çanakkale İzlenimleri Konulu Kompozisyon Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Kompozisyon 4

Osmangazi Belediyesi’nin, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Osmangazi Belediyesi Çanakkale İzlenimleri’ konulu kompozisyon yarışması sona erdi. Osmangazi Belediyesi’nin ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ adıyla gerçekleştirilen vefa turları ile dünyanın kaderinin değiştiği, bir devrin kapanıp bir devrin başladığı toprakları gezme fırsatı bulan öğrenciler, gezi sırasında hissettikleri duyguları düzenlenen komposizyon yarışması ile kağıda döktü.

 

Ortaokul ve lise öğrencileri olmak üzere iki kategoride yapılan yarışmada, ortaokularda birinci Elmasbahçeler Ortaokulu öğrencisi Duygu Gencer oldu. Zafer Ortaokulu öğrencisi Ayşin Serbest ikinciliği, Barbaros Ortaokulu öğrencisi Feyza Çetin ise üçüncülüğü elde etti. Akpınar Ortaokulu’ndan Melike Semercioğlu ve Elmasbahçeler Ortaokulu’ndan Zeynep Gidenayak ise mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.  Liselerde ise yarışmanın birincisi Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Taran oldu. İkinciliği Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Bayraktar elde ederken, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Esma Yiğit ise üçüncü oldu. TEV Hayri Tokaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Milana Binali ve Ali Osman Sönmez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Oğuzhan Akıncı ise mansiyon ödüllerinin sahipleri oldu. Dereceye giren öğrenciler için Ördekli Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ödül törenine, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Levent, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Çanakkale milletimiz için bir dönüm noktası. Atalarımız orada varoluş destanı yazdı. Biz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz proje ile okullarında başarılı olan öğrencilerimizi milli tarihimizin unutulmaz zaferlerinden birinin kazanıldığı Çanakkale’yi gezip tanımalarına, kitaplarda okudukları destansı zaferin yazıldığı yerlerdeki tarihin izlerine tanıklık etmelerine imkan sunduk” dedi.

 

Başkan Dündar, 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında okullarında başarılı olan 15 bin 8 ve 9’uncu sınıf öğrencisini Çanakkale’ye götürdüklerini hatırlatarak, “Çanakkale tarihini tanıtmayı amaçladığımız gezilerde öğrencilerimizin anılarını pekiştirmek, hafızaları canlı tutmak amacı ile Çanakkale’nin manevi ruhuna tanıklık eden çocuklarımız arasında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bir kompozisyon yarışması düzenledik. Bugün de dereceye giren çocuklarımıza ödüllerini veriyoruz” diye konuştu.

 

Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz 15 bin öğrencimize, atalarımızın tarih yazdığı toprakları gezme fırsatı sundu.  Bu proje, gençlerimizde milli şuur oluşması  açısından da büyük öneme sahip. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere bu projeye katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize de tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …