Home KÖŞE YAZILARI BAKIN TÜRKYILMAZ’A KİM OY VERMİŞ

BAKIN TÜRKYILMAZ’A KİM OY VERMİŞ

- Guncellenme Tarihi: 4 Temmuz 2017 06:40
4 min read
BAKIN TÜRKYILMAZ’A KİM OY VERMİŞ için yorumlar kapalı
0
Mudanya’da esnafla olan kavgası Türkiye’ye gündem olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Türkiye Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Radyo Televizyonu tarafından esnaf dostu oskarına layık görüldü. Peki bu nasıl oldu?
Mudanya’da belediye mülk kiracılarıyla ciddi sıkıntılar yaşayan, birçoğuyla mahkemelik olan Türkyılmaz’a bu ödülün verilmesi beraberinde birçok soru işaretini de getirdi.
Tartışmalar üzerine ödülü veren kurum olan Türkiye Esnaf Haber Dergisi ve Türkiye Esnaf Radyo Televizyonu imtiyaz sahibi Cevat Önge ile yaptığımız görüşmede ortaya çıkan bilgiler ödülün nasıl verildiğini de gözler önüne serdi.
İşte noktasına virgülüne dokunmadan Önge tarafından açıklanan ödül süreci:
1.Ödül için Didim, Yalova ve Mudanya Belediye başkanları aday gösterildi. Yaklaşık 2 buçuk ay süren internet üzerinden oylama sonucuna göre toplam 25 bin oy kullanıldı. 14 bin 654 oyla Başkan Türkyılmaz ödüle hak kazandı.
2.Derginin merkezi Bursa.
3. 14 bin 654 oyun 6 bin 700’ü Nilüfer bölgesinden kullanıldı. Diğer oyların çoğunun Motorlu Taşıtlar Kooperatifi üyeleri olan şoförler tarafından kullandı. Yani oy kullananlar arasında çok az sayıda esnaf var ya da yok.
4.Bahse konu derginin Mudanya’da maksimum 50 abonesi var.
5.Mudanya Belediyesi bu dergiye abonelik için ücret ödüyor. Kaç adet dergiye, ne kadar abonelik ücreti ödediği bilinmiyor.
Ödül sürecinin ortaya çıkmasının ardından akıllara gelen ilk soru şu: Nilüfer’den ve şoförlerden gelen oylar Başkanı “Yılın En Esnaf Dostu Belediye Başkanı” yapar mı?
Load More Related Articles
Load More By Semra NEJLA TEKE
Load More In KÖŞE YAZILARI
Comments are closed.

Benzer Haberler

Hakan Fidan: “Senin İçin Buradayız Gökhan…”

Son 10 yılda marka değerinde de ciddi kayıp yaşayan Mudanya’da yerel seçim tüm hareketlili…