Home GÜNCEL KUMLA’DA YARALAR SARILIYOR

KUMLA’DA YARALAR SARILIYOR

- Guncellenme Tarihi: 1 Ekim 2015 13:08
4 min read
KUMLA’DA YARALAR SARILIYOR için yorumlar kapalı
0

Son 60 yılın en büyük yağmur yağışına tanıklık yapan Kumla felaketin eşiğinden döndü. Debisi oldukça şiddetli yağmurda Kumla deresi tıkandı, Küçük Kumla Gölet yapımında çevreye yığılan hafriyat da selle birlikte önce Köy İçine daha sonra da sahil kesimine yığıldı. Yüzlerce ev ve işyerinin yanı sıra, site ve sulama havuzlarını sel bastı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı alt yapı ve sahil düzenleme çalışmaları kapsamında devre dışı bırakılan veya tıkanan yağmur giderleri de işe yaramayınca Kumla adeta kıyametin eşiğinden döndü. Birçok araba çamura gömüldü, sel ile birlikte savrularak zeytinliklere sürüklendi. İki hafta önce Bodrum’da yaşananların bir benzeri Gemlik’in turistik mahallesi Kumla’da da yaşandı.

1

Üç gündür Afat bölgesi Kumla’da karargâh kuran Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu kez BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve teknik ekiple birlikte incelemelerde bulundu. Kumla’da vatandaşların sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi,  Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediyesi ve BUSKİ’nin ortaklaşa yaraları kısa sürede saracağını bildirdi. Son 60 yılın en şiddetli yağışında Kumla Deresinin taştığını, dağlardan kaya, kum, ağaç ve çok sayıda molozun yağışın şiddetiyle birlikte önce köy içine oradan da sahil bölgesine aktığını anlatan Refik Yılmaz, gerekli önlemlerin ivedilikle alınacağını söyledi.

2

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’da, Kumla Deresi için projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, derenin tamamında duvarlı kanal yapılacağını ve dere güzergâhının genişletileceğini bildirdi. Umurbey Köprü altında da aynı uygulamayı yapacaklarını savunan İsmail Hakkı Çetinavcı, sorunun dağlardan gelen kaya ve toprağın yığılması ve derenin darlığından kaynaklandığını açıkladı. Evleri, dükkânları, arabaları ve sulama havuzları zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, bundan sonraki süreçte yaşanabilecek felaketler adına Kumla Köy içini çevreleyen dağlık ve zeytinlik arazilerde de proje çalışması başlatacaklarını söylediler.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüferli Karateciler Madalyalarla Döndü

Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova’da düzenlenen karate müsabakalarında elde e…