Home KÖŞE YAZILARI ÜÇLEME…

ÜÇLEME…

- Guncellenme Tarihi: 18 Ağustos 2015 11:24
14 min read
ÜÇLEME… için yorumlar kapalı
0

Yazılarımızın periyodu geniş olunca iki yazı arasına birden çok gündem ve konu giriyor. Hatta sağanak gündem yağmuru altında hangi birine odaklanacağını şaşırıyor insan. O nedenle bu yazımı üç gündeme kısa kısa değinerek başka usta köşe yazarlarını taklit edeceğim.

Akçalar Islah Organize Sanayi Bölgesi

Bursa’da çok fazla yankılanmadan üç yıldır sanayi bölgeleri ile ilgili bir süreç yaşanmakta. Bilindiği üzere Bursa’da 13 adet organize sanayi bölgesi var. 2011 yılında yapılan bir yasal düzenleme ile muhtelif sebeplerle organize olamamış sanayi bölgelerinin eksikliklerini ve aksaklıklarını tamamlayarak OSB olabilmelerine imkan tanındı.

Bu çerçevede 9 adet sanayi bölgesi bu imkândanyararlanmak için girişimde bulundu. Bir kısmı süreci başlattı. Bu güne kadar Kayapa, Hasanağa-2 ve İnegöl Yenice Sanayi Bölgeleri Islah OSB unvanını almıştı.

10 Ağustos 2015 pazartesi günü Akçalar Islah Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Bursa Valisi Sayın Münir Karaloğlu Başkanlığında, BTSO Başkanı Sayın İbrahim Burkay’in ev sahipliğinde ilk toplantısını gerçekleştirip, kuruluş protokolünü hazırladı.Sayın Valimizin başkanlığı ile birlikte, Müteşebbis Heyet Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Sayın Cevdet Yüce’nin seçildiği toplantıda yapılan görev dağılımı neticesi,ben de Akçalar Islah OSB Bölge Müdürlüğü görevini üstlendim. Akçalar’la birlikte BarakfakıOslah OSB’nin de kuruluşişlemleri tamamlandı. Böylece Bursa’da 13 OSB,5 Islah OSB,1 tane de kuruluş aşamasında OSB ile toplam 20 adet OSB oldu.

Bu arada Bursa ticaret hayatının en büyük sivil organizasyonu olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay,bu yoğun temposu arasında bizim kuruluş çalışmalarımıza da zaman ve emek ayırdı. Toplantıyı müteakip ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Umarım bizler kendisini fazla yorup bu sağlık sorununun sebeplerine ortak olmamışızdır. Kendisine acil şifalar dilerim.

Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Terörü Telin Mitingi

Hepimiz Mehmediz Güç Birliği Yürütme Kurulunun organizasyonu ile 14.8.2015 Cuma günü Bursa’daki başta STK’ların temsilci ve üyeleri olmak üzere tüm Bursalıların davet edildiği “Terörü Telin ve Güvenlik Güçlerini Destek Mitingi” gerçekleştirildi. 16.30 da Kent Meydanında buluşup ellerine sadece Türk Bayrakları olan kadın, erkek, çocuk, yetişkinlerden müteşekkil kalabalık bir katılımcı grubu ile ŞehreküstüMeydanı’na yürüyerek Kamuoyu açıklaması yaptık.

Hepimiz Mehmediz Güç Birliği 6 yıldır Bursa’ya terör şehidi geldiğinde hızlıca organize olup toplumun müşterek hislerini, tepkilerini,  beyanlarını ve duruşunu ortaya koyar. Bu defa bir şehit naaşı beklemeden diğer illerdeki tüm şehitlerimizi sahiplenerek toplumsal reflekslerimizi canlı tutmak gayesi ile bu mitingi tertipledi.

Mesai saati içinde olması ve hızlıca kararlaştırılıp, kısıtlı duyurulabildiğinden olsa gerek gönlümüzden geçen görkemli kalabalığı yakalayamadık. Ancak fotoğraflarda doyurucu bir görüntü verecek katılımla maksat hâsıl oldu.

Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken kalabalığın durup sloganlarla emniyet teşkilatını selamlamaları ve alkışlamaları;Emniyet Müdürlüğü binasının pencerelerinden de el sallayarak alkışlayarakbuna karşılık vermeleri de her iki tarafın moral ve motivasyonuna katkısı oldu.

Özellikle yerel basının ilgi göstermesi ile bu gayret kamuoyunayeterince yansıtılarak milletin uyumadığı ortaya konmuş oldu.

Burada da Türk Eğitim Sen 2nolu Şube Başkanı Sayın Selçuk Türkoğlu yine övgüyü ve teşekkürü hak etti. Bu tür organizasyonlar iyice ustalaşan Türkoğlu her zamanki gibi mitinge damgasını vurdu.

DAĞDER yeni başkanını seçti.

Bursa’nın yerlisi ve en eskileri bilinen,Uludağ’ın zirvesinde ve güneyindeki köylerde doğmuş büyümüş o kültürle yetişmiş insanlarını DAĞLI diye anarlar. İlk önceleri bir tenkit hatta hakaret gibi algılanan bu hitap şekli şimdi artık temizlik, saflık, sadakat, iyi niyet, kısaca kentleşmenin olumsuzlukları içinde bozulmamış özel bir kesimi ifade ettiğinde övünç vesilesine dönüştü.

Bu Dağlıların 1986 yılında kurdukları 29 yaşında bir dernekleri var, adı Dağ-Der. Başlangıçta Orhaneli,Keles,Büyükorhan, Harmancık ilçelerindeki, daha sonra da buna Osmangazi de eklenerek beş ilçedeki Dağlıların dayanışma ve kültür derneği olarak varlığını sürdürdü. Geçmişten bu yana etkili yönetimler ve güçlü başkanlarla Bursa sosyal ve kültürel hayatının lider dernekleri arasındaki haklı yerini aldı. Birçok büyük organizasyonun bir parçası oldu ya da kendisi büyük kültürel organizasyonlar tertipledi.

Geçen zamanla Dağ-Der dağ yöresinin bir kültür ocağı ve eğitim merkezine dönüştü. İçinden bürokratlar, akademisyenler, iş adamları, siyasetçiler ve iki tane de milletvekili çıkardı. Geçmiş dönemde Sayın Faruk Ambarcıoğlu ve bu dönemde de Sayın Erkan Aydın Dağ-Der yönetimlerinde aktif görev almış, hatta Sayın Aydın başkanlık yapmıştı.

İçinden siyasetçi çıkardı ama siyasete lüzumdan fazla yakınlaşmanın da olumsuzluğunu, siyasetinin ateşinin kendine sokulanları kavurduğunu yaşayarak tecrübe etti. Son dönemdeki bazı gelişmelerleDağ-Derinsiyaset bağı istenmedik yönde gelişti. Ortaya çıkan sonuçtanda ne Dağ-Der, ne buna sebep olan başkan ve yöneticiler, ne siyasetçiler ne de yöre bir faydagöremedi.

İşte bu genel kurul bu gölgeden ve ataletten kurtularak tüm dağ yöresini kapsayacak, kucaklayacak ve temsil edecek şekilde geniş bir tabana yayılan bir yönetim ve bu yönetimin başına yakışacak başkan arayışı ile gerçekleşti.

Herkes bu doğrultuda iyi niyetle gayret etti. Geçmiş dönemlerde başkanlık sonra da Onursal Başkanlık yapan Prof. Ali KAYA yeni ekibi ile birlikte Dağ-Der genelbaşkanlığı ve yönetim görevini devraldı. Yolaçıkarken ki niyet ne ölçüde gerçekleşecek onu önümüzdeki günlerde Dağ-Der’ebakarak göreceğiz.

Sayın Ali Kaya’yı kutlarım ve başarılar dilerim ama onun kadar teşekkür ve takdiri hak eden bir kişi var ki o da görevi devreden başkan Yüksel Yaşar. İki sebepten hak ediyor bunu. Birincisi yönetim kurulu üyesi olduğu dönemde gidişatın doğru olmadığını görüp müdahale edilmesini, ihtiyaç olan ara değişimin gerçekleşmesini sağladı. İkincisi deDağ-Der’indaha iyi yerlere taşınması için “birleştirici ve onarıcı olmak uğrunadaha fazla yapacak bir şeyleri olan varsa o buyursun” diyerek yerini bir başkasına gönül rahatlığı ile devretti.Üstelikte yeni yönetim de görev alma erdemini gösterdi. Bence asıl alkışlar Yüksel Yaşar’a…

Dağ-Der sadece dağ yöresi için değil tüm Bursa için değerli ve önemli. Hayırlı olsun.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Fahrettin BEŞLİ
  • Hedef Şaşırtma!

    Nereden baktığınıza bağlı bir davranış biçimi ‘hedef şaşırtma!… Bir iktidar Milletve…
  • Şatafat mı? İhtiyaçlar Hiyarerşisi mi?

    Bize çok yerinde bir örnek olacak ve bu gün yaşanan şatafata dur diyen bir insan psikoloji…
  • Değişim Şart Oldu!

    Temelde her anne-baba oğul ve kızı arasında bazı düşünce farklılıkları da olsa, bir gün ge…
Load More In KÖŞE YAZILARI
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bir Silkiniş Destanı KÖY ENSTİTÜLERİ-II

Neden Kuruldu? Köy Enstitüleri, yeni Türkiye Cumhuriyetinin; ihtiyacın ve çağın çok gerisi…