Home GÜNCEL MATLI GAZİANTEP YEM FABRİKASI’NDAN İLK İHRACAT IRAK’A YAPILDI…

MATLI GAZİANTEP YEM FABRİKASI’NDAN İLK İHRACAT IRAK’A YAPILDI…

- Guncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2015 10:47
2 min read
MATLI GAZİANTEP YEM FABRİKASI’NDAN İLK İHRACAT IRAK’A YAPILDI… için yorumlar kapalı
0

Türkiye’nin protein ihtiyacını karşılama hedefiyle yem ve yumurta başta olmak üzere tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteren Matlı Grubu’nun Gaziantep Fabrikası’ndan ilk ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde  28 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulan ve Matlı Grubu’nun ülke genelindeki 6 yem fabrikasından birisi olarak 1 Ocak 2014 tarihinde hizmete giren Matlı Gaziantep Yem Fabrikası’ndan ilk ihracat Irak’a yapıldı.

Matlı Grubu yetkilileri, Irak’a yapılan yumurta ihracatının devam ettiğini ayrıca Gaziantep Fabrikası’nın Ortadoğu ülkelerine yönelik dış ticarete çalışmalarını yoğunlaştırdığını, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran ile vardığı anlaşma neticesi ticari ambargonun da kalkacak olmasının ülkemizin üretim ve ihracat merkezi konumundaki Gaziantep’e de önemli hareketlilik kazandıracağını dile getirdiler.

İSO’nun “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında, 2014 yılı verilerine göre 188’inci sırada bulunan Matlı Grubun 10 bin metrekare kapalı alana sahip Gaziantep Fabrikası, saatte 60 bin ton yem üretme kapasitesi sahip bulunuyor.  32 kişinin istihdam edildiği tesiste 30 adet, 2750 m³  hammadde ve 42 adet, toplamda 3000 m³ mamül silosu mevcuttur. Dört banttan çuvallı paketleme, bir hattan döküm yüklemesi bulunan Matlı Gaziantep Yem Fabrikası’nda kanatlı yemleri için özel dizayn edilmiş üretim hattına, ayrıca sekiz adet 5.000 tonluk silolara sahiptir.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Nilüfer Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Belli Oldu

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, yönetimini belirledi. Başkan Özdemir, 7 başkan yard…