Home GÜNCEL BEBKA PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR…

BEBKA PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR…

- Guncellenme Tarihi: 14 Ağustos 2015 10:48
4 min read
BEBKA PROJELERİ HAYATA GEÇİYOR… için yorumlar kapalı
0

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 31 Temmuz’da değerlendirme sonuçları açıklanan Sağlık Turizminin Geliştirilmesi ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan projeler için düğmeye basıldı.

Uygulama sürecinin ilk aşaması olarak, 2015 yılı Mali Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan 61 kurum ve firmanın temsilcilerine “Proje Uygulama Eğitimi” verilerek gelecek süreçte neler yapmaları gerektiği konusunda bilgi paylaşımında bulunuldu.

Mali Destekler Sağlık Turizmi ve Kırsal Kalkınmaya Önemli Katkı sağlayacak

Sağlık Turizminin Geliştirilmesi mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin hayat geçmesi ile sağlık turizmi alanında faaliyet göstermek isteyen işletmelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması, yabancı hasta hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi ve yurt dışından hasta getirilmesi yönünde tanıtım faaliyetleri düzenlenmesine imkân sağlanacak.

Kırsalda Ekonomik Kalkınma mali destek programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerin desteklenmesi ile de, kırsalda üretilen ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırımların yapılması, tarımsal faaliyetlerde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması, bölgede üretilen sütün soğuk zincir dahilinde toplanması, yöresel ürünlerin tanıtımına ve satışına yönelik imkanların arttırılması, kırsalda yürütülecek turizm faaliyetlerine katkı sağlayacak konaklama, yeme-içme ve doğa sporları imkanlarının geliştirilmesi mümkün olacak.

2015 Yılı Mali Destek Programları kapsamında desteklenecek 61 projeye sağlanacak 15 milyon TL’lik hibe desteğine ek olarak proje sahiplerinin yapacağı 6,9 milyon TL’lik eş finansman katkısı ile yaklaşık 22 milyon TL’lik kaynak bölgenin gelişmesi için harcanacak ve ekonomiye kazandırılacak.

3 İldeki Proje Uygulama Eğitimleri Tamamlandı…

2015 yılı Mali Destek Programlarının uygulama sürecinin ilk aşaması olarak destek almaya hak kazanan kurum temsilcilerine yönelik eğitimler 3 ilde gerçekleştirildi. BEBKA İzleme ve Değerlendirme Birimi tarafından verilen eğitimlerde kalkınma ajansı ve yararlanıcı arasında imzalanacak sözleşmeye göre, destekten yararlanma ilke ve kuralları, hibe ödemelerinin usul ve esasları, tarafların hak ve yükümlülükleri gibi konularda detaylı bilgiler aktarıldı.

Önümüzdeki günlerde, destek almaya hak kazanan başvuru sahipleri ile sözleşme imzalanacak ve projelerin izleme süreci başlayacaktır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…